понеділок, 20 грудня 2010 14:46

Українці завоювали три медалі на чемпіонаті Європи з шахів

Українці завоювали три медалі на чемпіонаті Європи з шахів

У Польщі завершився чемпіонат Європи зі швидких шахів (рапіду) і бліцу.

У турнірі з бліцу взяли участь 349 спортсменів з 25 країн, включно з Україною. Від нашої країни в чемпіонаті стартували 34 спортсмени, у тому числі елітні гросмейстери: Василь Іванчук і Руслан Пономарьов очолювали стартовий список учасників турніру.

Проте перемога в чемпіонаті дісталася французькому шахісту Максиму Вашьє-Лаграв, який у стартовому рейтингу був лише сьомим. Другим у чемпіонаті став Василь Іванчук, третім - Руслан Пономарьов. Відзначаємо також успіх Олександра Моїсеєнка, який став тринадцятим (стартував під № 14), та Іллі Нижника, який фінішував тридцятим (стартував під № 43).

Не можна не відзначити й успіх жінок: молоді українські шахістки Євгенія Долуханова, Світлана Чередниченко та Ольга Калініна продемонстрували на турнірі досить високі результати, фінішуючи в числі п'ятнадцяти кращих.а

У змаганнях зі швидких шахів стартували 723 спортсмена, і перемогу тут здобув угорець Золтан Алмаші, який стартував у турнірі сьомим. Другим став азербайджанець Вугар Гашимов, який стартував четвертим.

Лідер стартового рейтингу, українець Василь Іванчук фінішував лише третім, а Руслан Пономарьов - тільки двадцятим. У той же час, не можна не відзначити успіх Антона Коробова, який зайняв п'яте місце, займаючи в стартовому рейтингу лише чотирнадцяте місце.

У жінок кращий результат серед українок показала Ольга Калініна, яка стала четвертою.

За матеріалами Cxid.info

Зараз ви читаєте новину «Українці завоювали три медалі на чемпіонаті Європи з шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути