понеділок, 12 грудня 2016 11:58

"Українці в "Шахтарі" нічого не вирішують" - Несенюк

"Українці в "Шахтарі" нічого не вирішують" - Несенюк
Микола Несенюк. Фото: dynamo.kiev.ua

Проводити зараз порівняльну характеристику Сергія Реброва і Пауло Фонсеки недоречно, оскільки обидва тренери мають різних за рівнем футболістів. Водночас з точки зору перспективи вони кращі в "Динамо".

Таку думку Gazeta.ua висловив відомий спортивний журналіст Микола Несенюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонсека назвав головну мету команди в сезоні

"Тренер залежить від футболістів. Якщо запросити зараз у "Динамо" умовного Моуріньйо, він там нічого не зробить. Ми знаємо, який був Лобановський, але в нього був Блохін – найкращий, як на мене, футболіст за всю нашу історію. Потім, коли Лобановський повернувся, в його команді грав Шевченко. Коли останній пішов – все закінчилося, кого тільки потім не брали.

Не скажу, що в "Динамо" футболісти слабші, ніж у "Шахтаря". Але Ребров працює з тим матеріалом, який в нього є. І якби в нього були умовні молоді Шевченко, Косовський, Лужний, тоді б можна було проводити якісь порівняння. В "Динамо" 1975-го і 1986 років було 10-12 світових зірок. На жаль, зараз у команді лише Ярмоленко - гравець міжнародного класу. Але він переріс "Динамо". Я йому бажаю, щоб він поїхав у топ-чемпіонат і показав себе як футболіст у хорошому клубі.

Чи є зараз у "Шахтаря" гравці міжнародного класу? Думаю, так. Цього року вони, швидше за все, підуть до непоганих команд, клуб заробить на цьому гроші. Але резерв, на мій погляд, на голову вищий у "Динамо". При всій повазі до українських гравців "Шахтаря", вони нічого там не вирішують, їхня функція – забрати м'яч і віддати бразильцеві. Це тактика часів Луческу, під яку асимілювався Фонсека. Тому маємо проблему в збірній, адже цих футболістів не навчили вести гру. А молоді "динамівці", навпаки її ведуть, ні на кого не сподіваючись. У цьому й перевага "Динамо", - каже Микола Іванович.

Центральний матч 18-го туру "Динамо" - "Шахтар" відбудеться сьогодні на НСК "Олімпійський". Початок о 19:00, текстовий он-лайн проведе наш сайт.

Повний варіант інтерв'ю читайте на нашому сайті найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" навчилося грати з "Шахтарем", але десять очок не відіграє"- Несенюк

Зараз ви читаєте новину «"Українці в "Шахтарі" нічого не вирішують" - Несенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути