Ексклюзиви
вівторок, 01 серпня 2017 06:46

Україна здобула найбільшу кількість медалей на Дефлімпіаді

Україна здобула найбільшу кількість медалей на Дефлімпіаді
У України рекорд на Дефлімпіаді. Фото: Подробиці

Двадцять треті в історії Дефлімпійські ігри, котрі приймало турецьке місто Самсун, завершилися для української національної команди другим загальнокомандним місцем.

Українські спортсмени за підсумками участі у змаганнях Дефлімпійських ігор вибороли 99 медалей: 21 "золоту", 42 "срібні", 37 "бронзових" у 15 видах спорту (без медалей тільки бадмінтон) та забезпечили впевнене друге загальнокомандне місце серед країн-учасниць. Перше за Росією, третє у Кореї, повідомляє УНН.

По видам спорту українські команди з пляжного волейболу та карате зайняли 1-ше місце, 2-ге місце посіли дзюдо та спортивне орієнтування, 3-тє місце у команд з вільної боротьби, боулінгу, волейболу, тенісу настільного та стрільби кульової серед країн учасниць Дефлімпіади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболіст не стримав сліз після звістки про смерть 6-річного фаната

Примітно, що найбільшу кількість "золота" - 3 медалі здобула Янчук Карина в змаганнях з карате 5 медалей у Федосєєвої Ганни – 2 "золотих", 2 "срібних" та 1 "бронзова", 5 медалей в здобутку Мажари Інни – 2 "золоті", 1 "срібна" та 2 бронзових в карате, в плаванні у Режило Марії – 8 медалей: 3 "срібних" та 5 "бронзових" і у Терещенко Ірини – 8 медалей: 4 "срібних" та 4 "бронзових".

Українська національна дефлімпійська збірна команда одна з найчисельніших - 217 спортсменів в 16 видах спорту (у порівнянні з Дефлімпійськими іграми 2013 року - було 191 спортсмен у 16 видах спорту).

Зауважимо, що дефлімійською командою "жовто-блакитних" зразка 2017 року покращено результат Дефлімпійських ігор 2013 року у медальному заліку, адже на попередніх іграх було 88 медалей: 21 "золота", 30 "срібних" та 37 "бронзових".

У ХХІІІ літніх Дефлімпійських іграх, які тривали з 18 по 30 липня 2017 року, взяло участь понад 3500 спортсменів з порушеннями слуху із 97 країн світу, що змагались за 221 комплектів нагород у 21 виді спорту.

Зараз ви читаєте новину «Україна здобула найбільшу кількість медалей на Дефлімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути