субота, 07 серпня 2021 06:44

Україна виграла четверте срібло Олімпіади

Україна виграла четверте срібло Олімпіади
Для Людмили Лузан це вже друга медаль Олімпіади. Фото: НОК України

Олімпійська збірна України розпочала передостанній змагальний день у Токіо із "срібла". Його здобули каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверикова у двійці на дистанції 500 метрів.

Українська пара приїжджала на Олімпіаду в статусі претенденток на медаль. Лузан та Четверикова виграли останній чемпіонат Європи, який проходив за кілька місяців до Токіо-2020, а Людмила називає саме 500 метрів своєю "коронною" дистанцією. Повідомляє suspilne.media

До фіналу українки пробилися з двома перемогами: спершу вони виграли відбірковий заїзд, а тоді - перемогли у півфіналі. Двічі показували другий найкращий час: українок випереджала лише пара з Китаю (Сюй Шисяо та Сун Менгя), чинні чемпіонки світу.

У фіналі українки поступилися китаянкам, але впевнено випередили усіх інших суперниць. Третє місце на фініші здобули представниці Канади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головна надія України на Олімпіаді хоче побити світовий рекорд 34-річної давнини

Це четверте "срібло" України на Олімпіаді-2020. І друга медаль саме у веслуванні - першу медаль здобула Людмила Лузан - "бронза" на каное-одиночці на дистанції 200 метрів.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграла четверте срібло Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути