пʼятниця, 19 березня 2021 16:06

"Україна стала заручником непорозуміння" - в УАФ не згодні з рішення суду Лозанни

"Україна стала заручником непорозуміння" - в УАФ не згодні з рішення суду Лозанни
Команда Андрія Шевченка покинула дивізіон А Ліги націй. Фото: REUTERS

Українська асоціація футоблу (УАФ) не згодна з рішенням суду Лозанни щодо зарахування технічної поразки у матчі Ліги націй проти Швейцарії.

19 березня Спортивний арбітражний суд у Лозанні став на сторону УЄФА у справі проти УАФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матчі збірної України перенесли зі Львова до Києва

"Технічний результат цього поєдинку залишається в силі. Але позиція Української асоціації футболу є незмінною: національна збірна була готова до матчу, а УАФ виконала всі вимоги щодо участі команди в цьому поєдинку. До речі, це підтверджує і Спортивний арбітражний суд, який у своєму рішенні зазначив: "Немає конкретних доказів, які підтверджують, що апелянт не діяв відповідно до протоколу або що він був іншим чином недбалим або необережним у захисті гравців від Covid-19. Будь-яка національна збірна команда могла зіткнутися із ситуацією, яку можна порівняти із ситуацією з УАФ, що також демонструє справа Норвегії. Відповідно, апелянт не винен, а є ще однією випадковою жертвою пандемії Covid-19".

Віримо, що це непорозуміння, заручниками якого стала головна команда України, лише додасть нашим футболістам спортивної злості перед важливими матчами відбору до Кубка світу - 2022", - заявляє УАФ.

Матч 6-го туру Ліги націй між Швейцарією та Україною не відбувся через спалах коронавірусу в команді Андрія Шевченка. Головний лікар кантону Люцерн заборонив проведення поєдинку.

УЄФА зарахував українцям технічну поразку з рахунком 3:0. Україна намагалася оскаржити це рішення в апеляційному суді, але програла.

Після зарахування технічної поразки Україна опинилася на останньому, 4-му місці в своїй групі та вилетіла до дивізіону В. Українцям потрібно було не програти матч у Люцерні для збереження місця у дивізіоні А.

26 березня команда Андрія Шевченка розпочне відбір до Кубка світу - 2022. Першим суперником українців буде збірна Франції. Гра відбудеться у Парижі. Початок матчу о 21:45.

Зараз ви читаєте новину «"Україна стала заручником непорозуміння" - в УАФ не згодні з рішення суду Лозанни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути