середа, 16 жовтня 2019 12:49

"Україна скасувала Роналдо путівку на Євро" – огляд європейської преси

"Україна скасувала Роналдо путівку на Євро" – огляд європейської преси
"Марка" написала, що Україна перешграла слабку Португалію

Топові європейські спортивні видання у матеріалах після матчу Україна – Португалія сприйняли поразку підопічних Сантуша у Києві як закономірний результат. Найбільше ж увагу приділили головній зірці гостей – Криштіану Роналду, який із пенальті забив свій 700-й м'яч у кар'єрі.

Про це повідомляють "Факти".

Іспанська Marca опублікувала матеріал із матчу із заголовком "Україна перемагає слабку Португалію та кваліфікується на чемпіонат Європи".

Початок матчу став нічним жахом для Португалії – спершу гол Романа Яремчука, а потім Андрія Ярмоленка. Чинні чемпіони Європи у першому таймі виглядали майже безневинними. Малюнок гри українців під керівництвом Шевченка виглядає дуже симпатично – Степаненко тримає півзахист, Зінченко та Маліновський несуть креатив, а Марлос, Ярмоленко та Яремчук досягають поставлених завдань.

Португалії вдалося скоротити відставання після того, як рефері вилучив Степаненка та призначив пенальті. Його успішно реалізував Криштіану Роналду. Португалія намагалася зіграти внічию, але героєм цього матчу став воротар Андрій Пятов.

Україна тріумфально гарантувала собі місце у фінальній частині Євро-2020. Підопічні Андрія Шевченка добре попрацювали у матчах кваліфікації. А ось Португалія ще має гарантувати місце у фіналі Євро у матчах із Литвою та Люксембургом.

Італійська газета Gazetta dello Sport у огляді матчу співає дифірамби Роналду, який забив 700-й гол у кар'єрі. Дає статистику, що це 95-й гол за національну команду, а решта 605 голів забивалися за клуби. Також італійці зрівнюють Роналду з його давнім суперником Ліонелем Мессі, у якого поки що лише 672 точних удари по воротах.

Водночас видання зазначає, що вечір у Києві виявився складним для португальців і хорошим для господарів поля. Наприкінці матчу Даніло змарнував свій шанс зрівняти рахунок, тому команда екс-гравця Мілана Андрія Шевченка, у складі якої грає новачок "Аталанти" Руслан Маліновський, обіграла Португалію та вийшла на Євро з першого місця.

"Роналду забиває свій 700-й гол у кар'єрі, але Португалія сенсаційно програє Україні" – так починає свій матеріал британський The Independent.

Яремчук відкрив рахунок, а Ярмоленко з "Вест Гема" ще до півгодинної позначки подвоїв рахунок. Пенальті, який Роналду реалізував у другому таймі, дозволило Криштіану підкорити відмітку у 700 голів у кар'єрі.

Результат матчу залишає Португалію та Сербію у боротьбі за другу сходинку.

"Україна скасовує квиток CR7 та компанії на Євро-2020" – пише німецький Kicker.

Синьо-жовті перемогли Португалію з рахунком 2:1 і вийшли з першого місця на Євро. Поступаючись 2:0 у рахунку, Португалія намагалася знайти відповідь своїм пропущеним голам. Однак Україна дуже обережно захищалася, пристрасно та самовіддано боролася та епізодично виходила у контратаки, пише видання.

Португалії було складно у першому таймі, а Україна могла спокійно робити рахунок ще до перерви 3:0. У другому таймі Португалія увімкнула турборежим, але Пятов щоразу рятував команду. Один м'яч відіграв Роналду з пенальті, який призначили за гру рукою Степаненка.

В останні хвилини Україна вдесятьох оборонялася від штурму селесао та вистояла.

Португальський Record вийшов з заголовком – "Поразка цілком і повністю".

Співвідношення між кількістю та якістю як у нападі, так і в захисті допомагає пояснити поразку. Перелік такий: Пятов, перекладина, фатальне невезіння, карикатурні удари Бернарду Сілви, пізно прокинувся Роналду. На жаль, одне не перейшло в інше, аналізує результат матчу видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фенербахче" переглядав Миколенка в матчі з Португалією

Португальські ЗМІ досить стримано пройшлися по своїй збірній після матчу, нагадуючи, що попереду лише 2 гри з аутсайдерами – Люксембургом і Литвою, які дозволять підопічним Сантуша кваліфікуватися з другого місця.

Зараз ви читаєте новину «"Україна скасувала Роналдо путівку на Євро" – огляд європейської преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути