вівторок, 24 жовтня 2023 15:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна поїде на Паралімпіаду і зробить все, щоб усунути з неї росіян та білорусів

Україна поїде на Паралімпіаду і зробить все, щоб усунути з неї росіян та білорусів
Україна братиме участь у Паралімпійських іграх-2024, сказав Валерій Сушкевич. Фото: ukrinform.com

Президент Паралімпійського комітету Валерій Сушкевич заявив, що Україна налаштована брати участь у Паралімпійських іграх-2024.

Наприкінці вересня Міжнародний паралімпійський комітет дозволив участь російських і білоруських спортсменів у Іграх-2024 під нейтральним прапором. Сушкевича цитує "Суспільне".

"Ми налаштовані брати участь у Паралімпіаді в Парижі. Ми робитимемо все задля українського атлета, який бореться за те, щоб його перемога була складовою перемоги над війною, і щоб вони (росіяни й білоруси. - Gazeta.ua) не брали участь у Паралімпіаді", - сказав Сушкевич.

"Не хочу будь-якої думки, в якій йшлося б про те, щоб прибрати українського спортсмена. Коли він стикнувся з бомбардуваннями й дефіцитом коштів, пройшов окупацію, стояв перед "орками", які його обшукували, був на межі смерті, коли в нього загинули рідні й близькі - й він готовий перемагати в ім'я України, ми зобов'язані зробити все, щоб цей атлет (змагався. - Gazeta.ua)". - заявив президент Паралімпійського комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна здобула вольову перемогу над Мальтою і вийшла на друге місце в групі

Водночас Сушкевич заявив, що Україна повинна зосередити зусилля на тому, щоб цивілізований паралімпійський світ не допустив так звану процедуру нейтральності, яка "допускає вбивць, насильників і тих, хто підтримує вбивства й насилля" до Паралімпіади в Парижі.

Через повномасштабну російську агресію в Україні російські та білоруські спортсмени залишилися поза Паралімпійськими іграми-2022 у Пекіні. Міжнародний паралімпійський комітет погодив їх повне відсторонення.

Однак у вересні Міжнародний паралімпійський комітет повідомив, що допустив росіян і білорусів до ігор 2024 року у нейтральному статусі.

Зараз ви читаєте новину «Україна поїде на Паралімпіаду і зробить все, щоб усунути з неї росіян та білорусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути