четвер, 18 квітня 2019 08:00

Україна подала заявку на проведення Євробаскета

Україна подала заявку на проведення Євробаскета
Україна може провести вперше турнір такого рівня із баскетболу.

Україна подала заявку на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед жінок у 2021 році. Матчі турніру планують проводити в Києві та Запоріжжі. Запоріжжя прийме матчі групового етапу, до Києва - поєдинки плей-офф.

Як повідомляє офіційний сайт федерації баскетболу України, проведення матчів групового етапу Україна може розділити зі Швецією. Шведська федерація баскетболу виступила з пропозицією провести частину поєдинків в Стокгольмі.


Згідно з регламентом турніру для проведення групового етапу достатньо наявності двох арен, відповідних вимогам ФІБА, на яких змагатимуться по 8 команд у 2 групах. В Україні є 2 арени, які готові до прийому матчів Євробаскету: в Запоріжжі - новий палац Юність (3500 місць), в Києві - Палац Спорту (понад 5000 місць).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відкритому чемпіонаті Франції виступлять щонайменше 4 українки


Конкурентами України і Швеції можуть стати подали спільну заявку Іспанія і Франція, які планують підключити до проведення матчів групового раунду Бельгію і Португалію. Варто відзначити. що Франція протягом останніх 18 років вже двічі була господинею чемпіонатів Європи серед жінок, а Іспанія приймала останній Чемпіонат світу. Для України і Швеції досвід проведення баскетбольних турнірів такого рангу може стати першим.

Зараз ви читаєте новину «Україна подала заявку на проведення Євробаскета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути