середа, 06 вересня 2017 00:03

Україна на виїзді програла Ісландії

Україна на виїзді програла Ісландії
Збірна України не змогла обіграти Ісландію в одному з ключових матчів відбору на КС-2018. Фото: ffu.org.ua

Збірна України програла в Рейк'явіку збірній Ісландії в рамках кваліфікації на Кубок світу-2018, 0:2.

З перших хвилин ініціативу захопили наші гравці. На 6-й хвилині Коноплянка небезпечно бив із гострого кута, але надійно зіграв воротар Халльдоурсон.

Ісландці відповіли атакою з правого флангу, але Б'ярнарсон не влучив у ворота. Надалі українці позиційно катали м'яч, щоправда без особливої гостроти, а господарі поля розраховували на контратаки.

На 22-й хвилині після переводу м'яча із лівого флангу небезпечно намагався пробити майже із меж воротарського майданчика лідер ісландців Сігурдсон, але його удар заблокував Степаненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України прогулялась Рейк'явіком у день матчу проти Ісландії

На 28-й хвилині небезпечно огризнулася Україна, але простріл Коноплянки ніхто не замкнув. Ще за 6 хвилин Україна втратила найреальніший момент. У боротьбі з Бесєдіним пробив по своїх воротах Інгасон. М'яч пройшов повз ворота. Ще за хвилину небезпечно прострілював Коноплянка – знову без адресату.

Другий тайм розпочався із атаки ісландців. Небезпечний простріл із лівого флангу перервав П'ятов, на нього налетів нападник ісландців, м'яч відскочив до Сігурдсона, і той забив у порожні ворота. Доля повернула українцям борги, які вони отримали в грі проти Туреччини.

Україна відповіла небезпечним ударом Малиновського зі штрафного – воротар на місці.

Згодом ісландці провели зразкову атаку і Гундундсону забракло кількох сантиметрів, щоб подвоїти рахунок.

Утім у наступній контратаці ісландці блискуче розіграли м'яч і Сігурдсон довів, чому він коштує 45 млн фунтів. Невдовзі рахунок ледь не потроїв Сігурдарсон.

На 69-й хвилині нас пробачив все той же Сігурдарсон. Далі українці володіли ініціативою, але небезпечних моментів не створювали.

На 82-й хвилині небезпечно ударив здалеку Ракицький – воротар. На 87-й хвилині спробу повторив Коваленко – повз.

Україна: П'ятов – Бутко, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко – Степаненко (Ротань,76), Коваленко, Малиновський (Зінченко, 70) - Ярмоленко, Коноплянка – Беседін (Кравець, 70).

Ісландія: Халльдоурссон – Севарссон, Інгасон, Р. Сігурдссон, Магнуссон – Гуннарссон, Хадльфредссон – Гудмундссон, Г. Сігурдссон (Фінбогасон, 90), Бьярнасон – Бедварссон (Сігурдарсон, 64).

Голи: Сігурдсон, 46, 66

Попередження: Хальфредсон, Сігурдсон, Коваленко, Зінченко

В інших матчах групи збірна Туреччини мінімально обіграла Хорватію 1:0, а Фінляндія з аналогічним рахунком здолала Косово.

Турнірне становище в групі I тепер таке: 1. Хорватія - 16 очок (8 матчів); 2. Ісландія - 16 (8); 3. Туреччина - 14 (8); 4. Україна - 14 (8); 5. Фінляндія - 7 (8); 6. Косово - 1 (8).

Наступний матч збірна України проведе на виїзді проти збірної Косово 6 жовтня, а завершить груповий турнір 9 жовтня поєдинком у Києві проти збірної Хорватії.

У Рейк'явіку збірну України підтримували вболівальники з фан-руху "Вірні збірній".

Зараз ви читаєте новину «Україна на виїзді програла Ісландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути