середа, 12 вересня 2012 01:34

Українські параолімпійці тріумфально повернулись додому
17

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні о 17:00 українська параолімпійська збірна повернулась додому з Олімпіади, що проходила у Лондоні. В аеропорті Бориспіль її зустрічали почесним оркестром та квітами члени родин спортсменів. Про це передає кореспондент gazeta.ua.

У терміналі D, бориспільського аеропорту олімпійців зустрічали близько сотні родичів та представники націолнального параолімпійського та олімпійського комітетів. Спортсмени прийшли через стрій почесної варти, де їх зустріли оваціями. Також був присутній голова служби з питань молоді да спорту Равіль Сафіулін та голова параолімпійського комітету Валерій Сушкевич.

- Нарешті ми на своїй землі. Довго ми цього чекали. Радості немає меж. Коли стоїш на п'ядесталі і грає гімн твоєї країни, то просто хочеться плакати. Ми краще виступили ніж у Пекіні. Дуже вдячні тренерам, що вони не дають нам розслабитись, завжди тримали нас у тонусі. Організавана Олімпіада на найвищому рівні — розповів плавець Олексій Федина. З олімпіади він привіз золоту та бронзову нагороди.

Нагадаємо, що на останній Паралімпіаді в Лондоні, наші спортсмени завоювали 84 медалі, що дозволило їй зайняти четверте загальнокомандне місце у неофіційному заліку серед країн учасниць. В активі українських спортсменів 32 золотих, 24 срібних і 28 бронзових нагород.

Зараз ви читаєте новину «Українські параолімпійці тріумфально повернулись додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути