вівторок, 16 липня 2013 19:16

"Українського паспорта у Джетера ще не має" - менеджер збірної України

"Українського паспорта у Джетера ще не має" - менеджер збірної України
Юджин Пух Джетер виступав за БК "Київ" у сезоні 2007/08 ФОТО: sport.segodnya.ua

Американський баскетболіст Юджин Пух Джетер поки не отримав паспорт громадянина України. Про це Gazeta.ua розповів менеджер збірної Андрій Лебедєв.

Нагадаємо, Федерація баскетболу України нещодавно повідомила про початок процесу натуралізації Джетера. Гравець числиться у списку кандидатів до національної команди.

"Процес натуралізації триває, - каже Лебедєв. - Давайте не будемо говорити про її стадію. Українського паспорта у Джетера ще не має."

Збірна України готується до Євробаскету. Турнір розпочнеться 4 вересня у Словенії. Команда потрапила у групу А разом з Великою Британією, Францією, Німеччиною, Ізраїлем та Бельгією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За збірну України виступатиме американський баскетболіст

"Ми натуралізуємо баскетболіста для участі у чемпіонаті Європи, а не просто так, - продовжує менеджер. - У наставника збірної Майка Фрателло був список кандидатів, з якого він довго обирав. Зупинився на кандидатурі Пуха. Він хоче грати за нашу збірну. Більше розповісти поки не можу. Хочеться спочатку одержати офіційні документи.

Насправді, отримати громадянство України досить складно. Я сподіваюсь, ми з цим впораємося. Можливо, все вирішиться через тиждень або за місяць. Відразу як це станеться, ми повідомимо, що Юджин став громадянином України і готовий грати за збірну."

Джетер виступав за БК "Київ" у сезоні 2007/08. Потім захищав кольори іспанських клубів "Менорка", "Унікаха", "Ховентуд" та ізраїльский "Хапоель" з Єрусалиму. 2010/11 роки провів в НБА. Юджин зіграв 62 матчі у майці "Сакраменто Кінгс". Минулий сезон американець відіграв у китайському "Шаньдун Лайонс", де був визнаний кращим гравцем місцевої ліги.

Додамо, що Джетер стане другим натуралізованим гравцем у складі збірної України. 2011-го український паспорт отримав захисник "Дніпра" Стівен Буртт. Американець виступав у складі національної команди на Євробаскеті-2011.

Зараз ви читаєте новину «"Українського паспорта у Джетера ще не має" - менеджер збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути