четвер, 22 лютого 2018 20:11

Українець вперше вийшов на чемпіонський бій

Українець вперше вийшов на чемпіонський бій
Олександр Гуров закінчив кар'єру у жовтні 2012 року

Маріуполець Олександр Гуров першим серед українських боксерів отримав шанс стати чемпіоном світу. 22 лютого 1997 року в Штатах зустрівся з американцем Нейтом Міллером. Той вчетверте захищав титул WBA у першій важкій вазі.

Після рівного стартового раунду, в другому почав пропускати. Тричі опинявся в нокдауні і рефері зупинив поєдинок – технічний нокаут.

В грудні 2005 року програв нокаутом в першому раунді в бою за титул чемпіона Європи британцеві Девіду Хею – в майбутньому чемпіону світу у двох вагових категоріях. Загалом на профі-ринзі Гуров провів 49 боїв. 42 виграв, 36 нокаутом. Шість програв і один звів унічию.

Першим українцем в часи Незалежності чемпіоном світу став Віталій Кличко. 26 червня 1999 року він відібрав титул WBO у надважкій вазі в британця Гербі Гайда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко святкує 30-річний ювілей

Маріуполець Олександр Гуров отримав шанс стати чемпіоном світу через шість років – 1 березня 2003-го. Знов його не використав – поступився технічним нокаутом у восьмому раунді французу Жану-Марку Мормеку. Завершив кар'єру в жовтні 2012 року – нокаутував у першому раунді до того непереможного бразильця Едсона Боргеса. Найбільше досягнення – титул чемпіона Європи. Нейт Міллер у наступному поєдинку поступився французу Фабрісу Тьоззо, після чого на чемпіонський рівень більше не виходив.

Зараз ви читаєте новину «Українець вперше вийшов на чемпіонський бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути