Ексклюзиви
неділя, 07 вересня 2008 16:00

Українці перемагають на ралійному чемпіонаті Росії

Українці перемагають на ралійному чемпіонаті Росії
Екіпаж команди Protechmsport Олександр Желудов - Ірина Коломейцева виграв другий поспіль етап ралійного чемпіонату Росії! Через три тижні після перемоги на ралі "Південний Урал" Саша та Іра знов виявилися найшвидшими - тепер вже на ралі "Гуково", одному з найбільш жорстких і складних трас російського чемпіонату.

Гонка для майбутніх переможців спочатку не склалася - проблеми з КПП не дозволяли Желудову їхати в швидкому темпі, і він істотно програвав своєму головному конкурентові Андрію Жигунову. Проте на першому ж сервісі дня механіки команди показали чудеса спритності та злагодженості, і замінили коробку в найкоротші терміни. Саша та Іра вмить підбадьорилися та почали вигравати доп за допом, поступово скорочуючи відставання від Олександра Гаврилова, що лідирував до того моменту.

"Я дуже хвилювалася через проблеми з коробкою, - зізналася по телефону Ірина Коломейцева. - Проте на сервісі ми узяли себе в руки, зібралися та вирішили "дубасити" щосили".

І успіх знов посміхнувся нам - ми виграли більшість спецділянок, що залишилися, він зумів наздогнати та перегнати вже названого Гаврилова. Коли ж на Су13, через перегрів, трасу покинув останній з залишившихся топ-пілотов Андрій Жигунов, стало зрозуміло, що перемога від Желудова вже нікуди не піде. У результаті на фініш гонки Олександр і Ірина прибули першими, випередивши Гаврилова більш ніж на дві хвилини, а Олексія Сокуренко, що став третім, - на цілих три хвилини. Ця перемога, третя в сезоні та друга підряд, у поєднанні зі сходом Євгенія Новікова та Андрія Жигунова, дозволила Олександру Желудову очолити російський чемпіонат серед перших пілотів. Ірина Коломейцева, що очолювала залік других пілотів і до ралі "Гуково", наразі вельми серйозно зміцнила свої позиції.

"Крымский автоспорт"

Зараз ви читаєте новину «Українці перемагають на ралійному чемпіонаті Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути