пʼятниця, 09 жовтня 2015 10:26

"Українці повинні були перемагати": п'ять думок після гри проти Ісландії

"Українці повинні були перемагати": п'ять думок після гри проти Ісландії
Дві хрестовини, воротар і неточність у завершальній стадії не дозволили українцям здобути заслужені три очки ffu.org.ua

Молодіжна збірна України поступилася в Черкасах одноліткам із Ісландії з рахунком 0:1.

1. Українці вперше виглядали на полі цілісним, зіграним колективом. Багато атакували, володіли м'ячем і, за великим рахунком, повинні були би перемагати. Однак м'яч уперто "не ліз" у ворота. Дві хрестовини, воротар і неточність в завершальній стадії не дозволили здобути заслужені три очки. Після таких прикрих поразок команда може мобілізуватися або розклеїтися й опустити руки. Що станеться з українцями? Побачимо в наступній грі проти Франції в Страсбурзі.

2. Незрозуміло чому Сергій Ковалець проігнорував Мар'яна Шведа із "Севільї". В нас не так багато легіонерів із дійсно великих клубів. У Мар'яна зараз непростий період адаптації й зайвий приїзд на батьківщину мав би додати йому позитивних емоцій. Однак не склалося.

3. Поразка від далеко не футбольної Ісландії, яка за кількістю населення може сперечатися із Черкасами, зайвий раз доводить, що масовий футбол в Україні ледь не найгірший у Європі. Якщо ісландці здатні набрати пристойну команду із 300 тисяч населення, то це значить, що у футбол там пробували грати всі. У кого не виходило з першого разу, мав шанс наполегливою працею довести тренерам, що вартий кращої долі. В Україні із її понад 40 мільйонами населення, вибір фахівців дуже обмежений. Дитячі тренери марно їдять свій хліб. Як за часів Союзу вони йдуть екстенсивним шляхом, відсіваючи тих, хто не вражає на полі в дитинстві. До збірних команд добираються одиниці, які, в кращому випадку, експлуатують свій природний талант. Ні про яку масовість мова не йде.

4. Українцям треба вирішувати проблему форварда. Бєсєдін, Хльобас, Безбородько не виправдали очікувань. Вони не здатні підсилити гру, як це зробив форвард гостей, що вийшов на заміну. Важко знаходить спільну мову із партнерами на полі Іван Петряк. У "Зорі" він звик грати в більш інтелектуальний футбол, з тонкою грою без м'яча, відкриваннями забіганнями. Молодіжна демонструє не такий привабливий футбол, де Петряку важко виокремитися.

5. За кількістю блондинів у команді українці навіть перевершили ісландців. Не поступалися в силовій боротьбі, переважали в швидкості, але забули про один із козирів нації – хитрість. Наші грали передбачувано й безхитрісно, що дало змогу супернику призвичаїтися й, зрештою, святкувати перемогу.

Зараз ви читаєте новину «"Українці повинні були перемагати": п'ять думок після гри проти Ісландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути