Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2018 12:03

Україна завершила сезон на 9-му місці рейтингу УЄФА

Україна завершила сезон на 9-му місці рейтингу УЄФА
Шахтар приніс найбльше балів для рейтингу. Фото sportum.com.ua

Українські клуби завірили виступи в єврокубках. У середу донецький "Шахтар" програв "Ромі" (0:1) на виїзді у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і припинив боротьбу в турнірі.

У четвер київське "Динамо" вдома програло "Лаціо" (0:2) і за сумою двох матчів вилетіло з Ліги Європи на стадії 1/8 фіналу.

У поточному сезоні Україна посіла 9-те місце серед усіх учасників єврокубків. Скарбничка нашої країни поповнилася 8.000 балами.

У рейтингу УЄФА Україна закріпилася на 8-му місці. Сума балів за останні 5 сезонів становить 41.133. В кінці сезону наша країна втратить 7.833 бали, це дозволить їй скоротити відставання від Португалії, але разом з цим до нас майже впритул наблизиться Бельгія. На 1-му місці - Іспанія, потім Англія і Італія.

Найбільше очок у скарбничку України приніс "Шахтар" – "гірники" заробили 19 балів, 9 з яких – лігочемпіонські бонуси. "Динамо" поповнило рейтинг країни на 14,5 бали. Далі йдуть "Зоря" (4), "Олександрія" (2) та "Олімпік" (0,5).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці будуть бойкотувати всі спортивні турніри в Росії.

З наступного сезону в Лізі чемпіонів відбудуться кардинальні зміни - безпосередньо в груповий етап попадатимуть по 4 найкращі клуби з 4 топ-чемпіонатів Європи.

Також зміниться система розподілу доходів в єврокубках. Тепер істотний вплив матиме клубний коефіцієнт УЄФА. Якщо вірити розрахункам УЄФА, українські клуби зможуть заробляти в Лізі чемпіонів за 50 млн євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Динамо програло Лаціо

Футбольна асоціація Англії може бойкотувати чемпіонат світу-2018, який відбудеться в Росії влітку, якщо британське МЗС повідомить про загрозу безпеці для збірної країни.

Зараз ви читаєте новину «Україна завершила сезон на 9-му місці рейтингу УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути