пʼятниця, 29 серпня 2008 17:30

УЄФА зрадила принципам, перенісши місце гри збірних Росії та Грузії

Матч, який мав відбутися 5 вересня в Москві, буде проведений того ж дня в Мінську. Столицю Білорусії вибрав РФС, який був поставлений перед необхідністю перенесення гри.

Керівництво УЄФА прийняло політичне рішення в обхід своїх принципів, перенісши на нейтральне поле відбірний матч молодіжного чемпіонату Європи 2009 року між збірними Росії та Грузії, заявив у п"ятницю прес-аташе Російського футбольного союзу (РФС) Андрій Малосолов.

Комісія Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА) з надзвичайних ситуацій у четвер провела засідання в Монако, після якого в РФС налійшов документ з вирішенням про перенесення поєдинку молодіжних збірних Росії та Грузії на нейтральне поле. УЄФА мотивував своє рішення "політичною ситуацією між Росією та Грузією".

"Для нас будь-яке рішення УЄФА в остаточному варіанті є обов"язковим для виконання. Але це абсолютно не означає, що ми згодні з цим рішенням. Більш того, вважаємо, що не було ніяких підстав переносити гру, оскільки в Москві не було ні військового стану, ні надзвичайного положення", - підкреслив прес-аташе РФС.

За його словами, РФС був у курсі, що Футбольна федерація Грузії, яка не побажала спілкуватися безпосередньо зі своїми російськими колегами, на першу вимогу про перенесення матчу на нейтральне поле отримало від УЄФА відмову.

"Ми знали, що вони отримали спочатку відмову з приводу перенесення матчу. Що відбулося потім, ми не знаємо", - додав Малосолов.

Поєдинок Росія - Грузія пройде на нейтральному полі - стадіоні "Трактор" у Мінську (Білорусія).

За два тури до закінчення відбіркового раунду молодіжна збірна Росії (гравці до 21 року) займає друге місце в групі, її шанси пробитися в плей-офф і позмагатися за путівку на чемпіонат, який пройде в 2009 році в Швеції, невеликі.

Новости "Mail.ru"
Зараз ви читаєте новину «УЄФА зрадила принципам, перенісши місце гри збірних Росії та Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути