пʼятниця, 05 грудня 2014 01:02

"УЄФА дає Росії можливість зберегти обличчя" - Суркіс

"УЄФА дає Росії можливість зберегти обличчя" - Суркіс
"Футбол в Криму розвиватися під юрисдикцією УЄФА" - Суркіс ru.golos.ua

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс прокоментував рішення виконкому Європейського футбольного союзу щодо особливого статусу кримського футболу:

"Сьогоднішній вердикт у черговий раз продемонстрував реальну турботу УЄФА про розвиток футболу на всьому континенті. Зіткнувшись з воістину безпрецедентною і важкою ситуацією, спеціальна робоча група, а потім і члени виконкому УЄФА зуміли запропонувати всім зацікавленим сторонам єдино можливе на даному етапі рішення, що дозволяє не тільки дотримати статутні вимоги, але і зберегти футбольну перспективу Криму.

Комусь могло здатися, що УЄФА виробляв цю дорожню карту занадто довго. Але ті, хто так стверджує, не цілком враховують складність і глибину проблеми, її, скажімо так, нефутбольного першооснову, а також важливість і резонанс позиції, офіційно вираженій від імені всього Європейського футбольного союзу".

Ви вважаєте, в умовах агресії з боку РФС футбольна громадськість України може бути задоволена таким рішенням УЄФА? Наприклад, керівництво ФФУ, наші ультрас вимагали жорстких санкції по відношенню до порушників.

"На це питання відповім так. Як громадянин України і патріот своєї країни я цілком поділяю справедливі емоції наших уболівальників, але як почесний президент Федерації футболу України куди більшою мірою я був зацікавлений не стільки в покаранні РФС, скільки у дотриманні безперечного права ФФУ здійснювати свою юрисдикцію на території Криму.

По суті, нинішнім своїм рішенням УЄФА надає Російському футбольному союзу можливість зберегти обличчя і повернутися в правове поле європейського футбольного співтовариства. Якщо ж РФС знехтує і цим шансом для виправлення ситуації, тоді, я думаю, перспектива застосування санкцій стане цілком реалістичною. Але ніяке покарання не може бути самоціллю ні для ФФУ, ні для УЄФА, який, дбаючи про весь континентальний футбол, в нинішніх умовах робить усе можливе і неможливе, щоб зберегти його на Кримському півострові.

Не дозволяючи організовувати в Криму офіційні турніри під егідою РФС, УЄФА, на мій погляд, дає однозначно, чіткий сигнал усім нам про свою позицію з даного питання, яка базується на беззастережному дотриманні принципів його футбольної конституції. Треба тільки захотіти почути цей сигнал, не перекрикуючи його мітингуючою риторикою".

Як ви вважаєте, а що буде далі з кримським футболом?

"Тимчасово, до повернення під егіду ФФУ, він буде розвиватися під юрисдикцією УЄФА. На масовому - дитячо-юнацькому та аматорському рівні. На мій погляд, будь-яких інших реалістичних варіантів, більш вигідних умов для збереження футбольного потенціалу цієї частини території України, до жаль, на сьогоднішній день не існує.

Тим не менш, якщо у когось будуть виникати альтернативні пропозиції, нагадую: робоча група УЄФА не припиняє своєї роботи. Ми завжди будемо готові адекватно відреагувати на будь-які зміни ситуації в Криму".

Зараз ви читаєте новину «"УЄФА дає Росії можливість зберегти обличчя" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути