вівторок, 10 липня 2012 09:58

Удвічі більше британців дивилися матч Євро-2012, ніж фінал Вімблдону

Удвічі більше британців дивилися матч Євро-2012, ніж фінал Вімблдону
Федерер святкує перемогу у Вімблдоні ФОТО: Reuters

Чоловічий фінал Вімблдону між британцем Енді Мюрреєм і швейцарцем Роджером Федерером дивилися близько 11,4 мільйона британських телеглядачів. Таким чином, як відзначає The Daily Telegraph, трансляція не змогла встановити рекорд за аудиторією, хоча представник Великої Британії пробився у фінал Вімблдону вперше з 1938 року.

Для порівняння, у 2012 році найпопулярнішою програмою на британському ТБ став показ матчу Євро-2012 між збірними Англії та Італії, який дивилися в середньому 20,3 мільйона людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федерер виграв Вімблдон і стане першою ракеткою світу

Що стосується тенісних рейтингів, то рекорд належить фіналу Вімблдону 1980 між Бьорном Боргом і Джоном МакЕнроєм, який дивилося в середньому 17,3 мільйона чоловік.

Найпопулярнішим же матчем в історії британського телебачення є футбольний поєдинок між Англією і ФРН, що відбувся у фіналі чемпіонату світу 1966 року. Тоді матч дивилося в середньому 23,2 мільйона британців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федерер скинув з трону Джоковича і очолив рейтинг ATP, Долгополов повернувся в ТОП-20

Всі зазначені рейтинги відображають середню аудиторію. Так, невелику частину матчу між Енді Мюрреєм і Роджером Федерером одночасно дивилося 16,9 мільйона людей.

У фіналі Вімблдону-2012 Федерер обіграв Мюррея у чотирьох сетах з рахунком 6:4, 5:7, 3:6, 4:6. У жіночому фіналі перемогу святкувала Серена Вільямс, яка обіграла Агнешку Радванську (6:1, 5:7, 6:2).

Зараз ви читаєте новину «Удвічі більше британців дивилися матч Євро-2012, ніж фінал Вімблдону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути