субота, 14 серпня 2010 14:57

У Сінгапурі відкрилися перші Юнацькі Олімпійські ігри

У Сінгапурі відкрилися перші Юнацькі Олімпійські ігри

Сьогодні у Сінгапурі відкриваються перші Юнацькі Олімпійські ігри. Все, як у дорослих, - але тільки для юніорів віком від 14 до 18 років. Вчора 55 наших атлетів прибули в Сінгапур, де поселилися по сусідству з литовцями, ірландцями і хорватами.

Зірка української збірної - 15-річна тенісистка Еліна Світоліна, яка навесні виграла юніорський Ролан Гаррос. Всього в Сінгапур поїхали більше 3500 атлетів з 204 країн. Тобто всі члени МОК, окрім Кувейту, дискваліфікованого за втручання держави у спорт.

За словами голови Координаційної комісії МОК з проведення Ігор-2010 Сергія Бубки, головне завдання Олімпіади - мотивація для молоді: "Нинішнє покоління дітей веде нездоровий спосіб життя. В основному сидять перед телевізором або за комп"ютером. Нам потрібна була програма, щоб дати цим дітям нову мотивацію - саме тому й виникла ідея Юнацьких Олімпійських ігор".

Змагання будуть носити дружній характер, на них навіть не збираються фіксувати рекорди. А ФІФА взагалі вирішила запросити на турнір тільки команди, які раніше практично не грали на високому рівні - Чорногорію, Зімбабве, Гаїті, Вануату, Сінгапур і Болівію.

У деяких видах спорту правила трохи відрізняються від дорослих змагань. Наприклад, у баскетболі будуть грати тільки на половині майданчика (14 м), в кожній команді по три гравця, два періоди по 5 хвилин, 10 секунд на атаку. Футбольний тайм - 40 хвилин. А сучасне п"ятиборство стало "чотириборством", недорахувалися однієї дисципліни - конкур, будуть тільки фехтування, плавання, біг і стрільба.

До речі, щоденники з Юнацьких Олімпійських ігор двічі на день будуть виходити на Першому національному.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Сінгапурі відкрилися перші Юнацькі Олімпійські ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути