четвер, 18 серпня 2016 00:31

"У нас молодий клуб. Нам всього два роки" - "Істанбул" показав, як готується до матчу з "Шахтарем"
11

Фото: Ірина КОЗЮПА

"Істанбул Башакшехир" показав, як готується до матчу з донецьким "Шахтарем" у Лізі Європи. Турецька команда провела передматчеве тренування на одному із тренувальних полів, яке розміщене поряд зі стадіоном імені Фатіха Теріма.

Перші 15 хвилин заняття були відкритими для журналістів. Лише захисник Алпарслан Ердем не тренувався у загальній групі. Інші гравці готові до зустрічі зі "Шахтарем".

Перед початком тренування молдавський захисник Олександр Єпуряну та наставник Абдулла Авчі відповіли на питання українських журналістів. Також з пресою поспілкувався спортивний директор "Істанбула" Мустафа Ерогут.

"У нас молодий клуб. Нам всього два роки. Наша філософія — з кожним роком покращувати свої результати. Особливо, на європейській арені. Минулого року ми зіграли лише на стадії третього кваліфікаційного раунду. У цьому сезоні вже вийшли у раунд плей-оф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Матч з "Янг Бойз" - дуже хороший урок і показник, як не потрібно робити" - Фонсека

В "Істанбула" фантастична інфраструктура — новий стадіон на 17 801 тисячу глядачів, тренувальні поля (за два роки їх буде 11), дитяча академія. Але ще дуже малочисельна армія вболівальників.

"Нам важко конкурувати з іменитими "Бешикташем", "Фенербахче" та "Галатасараєм", але ми працюємо у цьому напрямі. У Стамбулі мешкає більше, ніж 15 мільйонів людей. Вболівальників на всіх вистачить. Тим більше, район, в якому ми знаходимося дуже активно розвивається", - продовжує Ерогут.

За словами представників клубу, на матч продано 5 тисяч квитків. Більшість фанатів мають сезонні абонементи. До Львова може приїхати 500 вболівальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срна зіграє 500-й матч за "Шахтар": як "гірники" тренувалися на стадіоні "Істанбула"

Цікаво, що перед матчем біля стадіону офіційно відкриється фан-шоп команди.

"Стадіон назвали іменем Фатіха Теріма, щоб відзначити його заслуги перед турецьким футболом. Він зіграв у матчі-відкритті арени", - розповів прес-аташе "Істанбула".

Нагадаємо, завтра "Шахтар" зіграє з "Істанбул Башакшехир" перший матч раунду плей-оф Ліги Європи. Початок зустрічі о 20:30 за київським часом. Канал "Україна" покаже поєдинок у прямому ефірі. Наш сайт проведе текстову он-лайн трансляцію.

Матч-відповідь відбудеться 25 серпня у Львові.

Зараз ви читаєте новину «"У нас молодий клуб. Нам всього два роки" - "Істанбул" показав, як готується до матчу з "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути