неділя, 27 листопада 2011 16:33

"У мене з бразильцями відносини, як між батьком і синами" - Луческу

"У мене з бразильцями відносини, як між батьком і синами" - Луческу

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу в інтерв'ю Globo Esporte розповів про великий прогрес бразильських футболістів у "Шахтарі".

"Перед ЧС-1970 збірна Румунії проводила підготовчий період в Бразилії, і ми грали в таких містах, як Сальвадор, Форталеса, Белу-Орізонте, Сан-Пауло, Порту-Алегре і в багатьох інших, назва яких я вже й не згадаю. Тоді й зародилася моя любов до Бразилії, бразильського футболу, самби", - пояснив причину своєї любові до Бразилії Луческу.

Однак не тільки ностальгія про поїздку сорокарічної давнини ріднить румунського фахівця з південноамериканської країною. У складі донецького "Шахтаря" зараз знаходиться ціла колонія бразильських футболістів.

"Я працюю з бразильцями в "Шахтарі" і можу сказати, що тренувати їх - це щось особливе. У мене з ними відносини, як між батьком і синами. Наші бразильці фантастичні. Коли в 2004 році я починав роботу в "Шахтарі", на стадіоні збирав 25 тисяч уболівальників. Тепер, з бразильцями, на наші матчі приходить по 50 тисяч. Дивно!", - продовжив Луческу.

Також досвідчений наставник Гірників не упустив можливість згадати, що кілька донецьких бразильців були викликані до лав національної збірної Бразилії.

"За час моєї роботи в збірну Бразилії вже потрапили Жадсон, Вілліан, Фернандіньо... Сподіваюся, одного разу в національну команду потраплять і інші наші талановиті гравці, такі як Дентіньо і Луїс Адріано. Я всіх їх дуже підтримую", - зазначив Луческу.

Зараз ви читаєте новину «"У мене з бразильцями відносини, як між батьком і синами" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути