Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2020 20:11

У "Ліверпуля" можуть забрати титул, який він чекав 30 років

У "Ліверпуля" можуть забрати титул, який він чекав 30 років
Минулого року "Ліверпуль" виграв Лігу чемпіонів. Фото ЕРА

Уболівальники "Ліверпуля" бояться, що команда так і не отримає свій перший за 30 років чемпіонський титул. Востаннє мерсисайдці були чемпіонами в 1990 році. Тоді в Англії не було навіть Прем'єр-ліги. Зараз команда відірвалася від переслідувачів з "Манчестер Сіті" на 25 балів. Аби гарантовано стати чемпіоном "Ліверпулю" потрібно всього лише 6 очок.

Після того, як були скасовані футбольні першості в Бельгії, Нідерландах і Франції фанати "Ліверпуля" почали непокоїтися.
"Нам залишалося зіграти два тури й омріяне чемпіонство було би наше. А тепер все можуть відмінити".
"Ми чекали титулу 30 років аж з 1990. Багато фанів просто не дожили до цього дня. Якщо так підуть справи, то наступний титул ми виграємо в 2050. І я точно до цього не доживу, – бідкаються уболівальники "червоних".

30 років тому, 29 квітня 1990 року "Ліверпуль" востаннє став чемпіоном Англії. Тоді ще не було створено Прем'єр-Лігу. Це був його 18-ий титул. Ніхто й подумати не міг, що наступні 30 років команда жодного разу не виграє чемпіонство.

Якщо так підуть справи, то наступний титул ми виграємо в 2050. І я точно до цього не доживу

Сезон 1989/90 "Ліверпуль" почав погано. Лише ближче до фінішу команда розбігалася. у підсумку мерсисайдці випередили "Астон Віллу" на 9 балів.

У наступні роки команда була близькою до банкрутства, вигравала Лігу чемпіонів, але жодного разу не тріумфувала в Англії. Найближче до титулу "Ліверпуль" підібрався минулого року, але поступився одним балом "Манчестер Сіті".

Цього року головного суперника підопічних Клоппа заштормило з перших турів. Інтриги в чемпіонській гонці не було зовсім. Це визнавав навіть Пеп Гвардіола. Фахівці прогнозували, що "Ліверпуль" може оформити чемпіонство в особистій зустрічі команд у Манчестері. Але тоді в ситуацію втрутився коронавірус. Якщо підсумки чемпіонату скасують, це стане найважчим ударом для "Ліверпуля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексзахисник "Динамо" був за крок до переходу в "Ліверпуль"

Ліверпуль 18 разів вигравав чемпіонський титул в Англії і шість разів тріумфував в кубку чемпіонів. Золотою ерою клубу вважається період із середини 1970-их до середини 1980-их.

Зараз ви читаєте новину «У "Ліверпуля" можуть забрати титул, який він чекав 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути