четвер, 08 грудня 2011 15:54

У Києві пройде чемпіонат світу зі спортивних танців

Уже в ці вихідні, 10 і 11 грудня, в столичному Палаці спорту відбудеться чемпіонат світу зі спортивних танців у програмі з 10 танців. Вперше в історії нашої країни настільки рейтинговий турнір пройде в Києві.

Представити турнір у столичному готелі "Опера" зібралися президент асоціації спортивного танцю України Станіслав Влох, голова світової ради танцю Донні Бернс, дворазові чемпіони світу в латиноамериканській програмі американці Юлія Загоруйченко та Ріккардо Коккі, а також шестиразова чемпіонка Відкритого чемпіонату США зі свінгу Хайді Бернс.

Як розповів пан Влох, в Україну повірили після того, як багато українських спортсменів почали показувати високі результати на різноманітних змаганнях. І тепер нашій країні довірили проведення не тільки прийдешнього чемпіонату світу з 10 танців серед аматорів, а й ЧС серед професіоналів, який пройде в Києві в 2014 році. До слова, право проводити Мундіаль України виграла у Великої Британії, Болгарії, Гонконгу та Росії.

Ну а вже на вихідні ми побачимо, як за право називатися найсильнішим танцюристом світу, поборються 1,5 тисячі танцювальних пар, а це три тисячі спортсменів із понад 40 країн світу та п'яти континентів. Танцюристи змагатимуться у п'яти вікових категоріях: ювенали, юніори, молодь, сеньйори і дорослі. Крім нагород спортсмени боротимуться і за рейтингові бали. Результати чемпіонату світу зарахують в рейтингах WDC AL і IDSA.

Донні Бернс запевнив, що очікує від київського чемпіонату світу яскравого та якісного шоу. 14-кратний чемпіон світу залишився задоволений підготовкою українських танцюристів і зізнався, що приємно здивований тим, наскільки виросла українська школа бального спортивного танцю.

Вторили пану Бернсу інші учасники прес-конференції. Юлія Загоруйченко, яка родом з Бєлгорода, розповіла, що й зовсім вражена тим, як змінилася Україна за ті 10 років, які вона не була в нашій країні. На чемпіонаті світу Юлія та її партнер Ріккардо Коккі постануть в ролі суддів, неупереджених, але лояльних одночасно.

Крім того, дворазові чемпіони світу візьмуть участь у показових виступах. Юлія та Ріккардо станцюють 5 танців - самбу, ча-ча, румбу, джайв та пасадобль. Програма для них нова, тому вони сподіваються, що українська публіка сприйме її на ура.

Нагадаємо, що своїми очима побачити яскраве і незабутнє видовище під назвою чемпіонат світу зі спортивних танців можна буде 10 та 11 грудня у столичному Палаці спорту. Вартість квитків - від 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде чемпіонат світу зі спортивних танців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути