неділя, 06 вересня 2009 14:33

У Харкові з Маркевича і Платіні зробили римських богів (ФОТО)

Автор: vecherniy.kharkov.uа
 

Харківські художники зобразили головного тренера ФК "Металіст" Мирона Маркевича, президента клубу Олександра Ярославського, президента ФФУ Григорія Суркіса і президента УЄФА Мішеля Платіні в образі римських богів. Настінний живопис з"явився на вулиці Університетській. Художникам дісталася складна будівля: ризикуючи своїм здоров"ям, хлопці писали на стінах, з яких того і дивися скинеться на голову цеглина або шматок штукатурки.

- Нам запропонували розписати цю стіну в рамках фестивалю street-art, - розповідає один з авторів композиції Костянтин Аленінський. - Ми зробили три ескізи, але вони не сподобалися директорові магазину, якому належить ця стіна. Наступний сюжет, присвячений Євро-2012, зробили на свій страх і ризик. Ми припустили, що він, можливо, любитель футболу, і не помилилися: директорові сподобалися і персонажі, і ескіз.

Така тематика до душі і самим художникам: вони зізнаються, що їх надихнув рідний "Металіст". Втім, пристрасть хлопців і без того помітно в збігу фарб на стіні і кольорів команди: жовтих і блакитних.

Місце для творчості вибране благодатне: будівля розташована на перехресті, і "римляни" помітні з усіх боків. Ідею хлопців "обіграє" і підніжжя стіни, фанероване добротним п"єдесталом, - в самий раз для урочистої оди футболу. Явним дисонансом стала лише стара щитова будка на розі, але хлоп"ята зуміли вийти зі становища.

- На стіні ми зобразили кубок - ніби він на ній стоїть, а на будці напишемо "Євро-2012", - ділиться Віталій.

Чому сучасних героїв нарядили в римський "прикид"?

- У нас виникла асоціація з римськими богами. Наші персонажі трішки неприродні, шаржовані, але в спорті повинен бути гумор, - запевняє Костянтин. - Ми віддали перевагу еклектиці, а намалювали б інакше - вийшов би політичний плакат.

Під час нашої розмови поряд зупиняється жвава старенька: замилувалася видними чоловіками на стіні. "Во!" - захоплено показує художникам великий палець.

"Четверо на Університетській" - не остання робота випускників Харківської державної академії дизайну і мистецтв Костянтина Аленінського і Віталія Здевського. До них вже надходили інші пропозиції, причому теж спортивної тематики.

- Думаєте, ваші роботи стануть підтримкою "Металістові"? - питаю їх.

- Швидше вони будуть підтримкою і порятунком для цього будинку, - сміються хлопці, дивлячись на стару стіну.

Живописне видовище збережеться надовго: фарбам не страшні атмосферні катаклізми. Але художники не виключають, що до їх живопису ще докладуть руку дітвора і графітчики.

За матеріалами Вечерний Харьков

Зараз ви читаєте новину «У Харкові з Маркевича і Платіні зробили римських богів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути