вівторок, 16 червня 2020 21:00

У "Динамо" з'явився новий лідер

У "Динамо" з'явився новий лідер
Після карантину Віталій Буяльський став лідером "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Півзахисник київського "Динамо" 27-річний Віталій Буяльський став лідером команди після карантину.

Через чергову травму рестарт сезону пропустив Віктор Циганков. Півзахисник зміг вийти на поле тільки у третьому матчі після карантину, причому тільки на заміну. Інший лідер команди Беньямін Вербич зіграв слабкий матч проти "Шахтаря", після чого двічі не попадав в основний складу у наступних іграх. Капітан команди Сергій Сидорчук виконує багато чорнової роботи, але креативність та ефективність цих дій не завжди висока. В матчі проти "Зорі" капітан "Динамо" отримав рвану травму та не зіграє протяго 2 найближчих тижнів.

В цей час команді Олексія Михайличенка дуже був потрібен лідер. Футболіст, який візьме не себе всю відповідальність, зможе забивати важливі м'ячі. Таку роль на себе взяв Буялський. Віталій відкрив рахунок у матчі проти "Шахтаря", забив перший гол у ворота "Олександрії", який став багато в чому вирішальним. Забитий м'яч Буялськього переломив хід зустрічі в Запоріжжі проти "Зорі". "Динамо" не тільки відігралося, але і змогло здобути вольову перемогу.

Буяльський забивав важливі м'ячі за "Динамо" після карантину

Тренерський штаб знайшов для Буяльського нове місце на полі. Якщо перед початком другої частини сезону головними ми прецедентами на позицію атакувального півзахисника були Мікаель Дуелунд та Микола Шапаренко, то зараз все змінилося. Данцю не вистачає довіри тренера, а Шапаренко через травму пропустив підготовку до поновлення сезону. Тому вище почав грати саме Буяльський. Можливо, пас, креативність, бачення поля, удар, швидкість є не найсильнішими сторонами футболіста, але Віталій бере своє завдяки досвіду, гольовому чуттю та вмінню відчути епізод. Віталій працює по всьому фронту атаки "Динамо", зміщуючись на фланги створюючи там кількісну перевагу, або навіть на позицію форварда. Суперники просто не готові до появи ще одного футболіста у своїй зоні.

Але довго це не може протриматися. З поверненням Циганкова та Вербича головна роль у команді відійде знову їм. Крім того, суперники вже будуть більше ретельно та відповідально ставитися до Буяльського у наступних матчах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Михайличенка набрала хороший хід - Франков

Віталій Буяльський – вихованець "Динамо", у першій команді із 2014 року. За цей час провів 120 матчів, в яких забив 21 гол.

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" з'явився новий лідер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути