понеділок, 24 червня 2013 10:34

"Турнір чотирьох - перший крок до об'єднаного чемпіонату" - Міллер

"Турнір чотирьох - перший крок до об'єднаного чемпіонату" - Міллер
Міллер і Газпром продовжують тягнути Україну в Об'єднаний чемпіонат. Фото: russian.rt.com

Товариський турнір за участю лідерів російського та українського футболу буде першим кроком на шляху до Об'єднаного чемпіонату.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

За його словами, проект по створенню Об'єднаного чемпіонату за участю команд з пострадянського простору викликає у клубів великий інтерес.

У листопаді 2012 року глава Російської футбольної Прем'єр-ліги Сергій Прядкін повідомив, що Ліга бере на себе розробку проекту зі створення єдиного чемпіонату країн СНД. Турнір, в якому зіграють "Зеніт", "Спартак", київське "Динамо" і донецький "Шахтар", пройде з 27 червня по 7 липня.

"Турнір чотирьох - це просто перший крок. Це не вивчення інтересу, це перший крок з боку клубів. З боку клубів великий інтерес до Об'єднаного чемпіонату. Домовилися, що в передсезонку проведемо такий турнір чотирьох команд", - заявив Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не треба танцювати на похоронах, якщо запізнився на весілля" - Базилевич про об'єднаний чемпіонат

Що стосується інтересу до Об'єднаного чемпіонату в цілому, то відповідні дослідження, за словами Міллера, вже проведені. "Інтерес до матчів за участю провідних клубів Росії і України дуже-дуже великий. Рейтинг цих футбольних матчів вищий за рейтинг ігор Ліги чемпіонів між командами не з Росії і не з України", - зазначив він.

При цьому він додав, що є запитання, пов'язані з фінансовим fair play, оскільки на сьогоднішній день жоден російський і жоден український клуб не відповідає вимогам фінансового fair play.

Раніше президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив про неможливість проведення об'єднаного чемпіонату країн СНД, оскільки це суперечить принципам ФІФА. "Ми ніколи не підтримаємо таку ідею. Клуби повинні організовувати змагання в рамках національних чемпіонатів. Ми ніколи не переглянемо кордони національних чемпіонатів", - пояснив Блаттер.

Зараз ви читаєте новину «"Турнір чотирьох - перший крок до об'єднаного чемпіонату" - Міллер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути