пʼятниця, 06 березня 2020 11:03

Тренера з ДНР посадили за смертельну аварію з українським футболістом

Тренера з ДНР посадили за смертельну аварію з українським футболістом
Руслана Левігу взяли під варту 20 лютого.

Великобагачанський районний суд Полтавської області 20 лютого виніс вирок колишньому футболістові Руслану Левізі. Як відзначається в реєстрі судових рішень, він визнаний винним в скоєнні ДТП, в якому загинув колишній гравець збірної України з футболу, 38-річний Сергій Закарлюка.

Аварія сталася 5 жовтня 2014 року поблизу Полтави. Футболісти їхали в автомобілі Mercedes-Benz C240 і врізалися в військову вантажівку МАЗ, яка стояла на проїжджій частині з включеними аварійними і габаритними вогнями. За версією слідства, Левіга, який сидів за кермом, був в цей момент п'яний. Що підтверджується результатом токсикологічного дослідження, яке виявило 0,8 проміле в крові водія. Про це пише footboom.com

Сам футболіст провину не визнає, стверджуючи, що спиртного не вживав і їхав зі швидкістю 80-90 км / год. А перед ними їхав мікроавтобус, який в останній момент змістився вліво, не включивши поворотник, в результаті чого Левіга не встиг зреагувати. У той же час автотехнічна експертиза встановила, що освітлену вантажівка можна було побачити з відстані 157 метрів. Цього достатньо, щоб загальмувати і уникнути зіткнення.

Вивчивши обставини справи, суд визнав Руслана Левігу винним за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу і призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Термін відбування покарання почався з 20 лютого 2020 року, коли Левігу взяли під варту. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Руслан Левіга – вихованець "Шахтаря". Грав на позиції нападника. Провів 317 ігор на професійному рівні, в яких забив 67 голів. Виступав за "Чорноморець", також грав в "Олімпіку", "Іллічівці", "Ворсклі", "Нафтовику" і інших командах. На його рахунку - три гри за молодіжну збірну України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських шахістів знайшли мертвими у Москві

Після початку окупації Донецької області Левіга тренував любительські команди з так званої ДНР під назвою "Гвардієць" та "Оплот Донбасу".

Зараз ви читаєте новину «Тренера з ДНР посадили за смертельну аварію з українським футболістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути