неділя, 04 березня 2018 20:11

Тренер суперника "Динамо" повторив досягнення Марко ван Бастена
6

Тренер "Лаціо" Сімоне Індзагі: від в.о. до повноцінного контракту
Фото: google.com
Тренер "Лаціо" Сімоне Індзагі: від в.о. до повноцінного контракту
Брати Індзагі з дитинства були близькими один до одного
Такий він, сімейний підряд братів Індзагі
Справжньою зіркою не тільки "Лаціо" став Іммобіле за тренера Індзагі

14 березня 2000 року. Рим, стадіон "Олімпіко". Поєдинок групового раунду Ліги чемпіонів "Лаціо" - "Марсель". Господарі трощать французів, 5:1. Але не просто трощать - матч стає бенефісом молодої на той момент зірки італійського футболу, 22-річного Сімоне Індзагі, який оформив покер і для якого це був дебютний сезон у складі римського клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі серед воротарів: як Аліссон став найкращим гравцем "Роми"

Який виявився більш, ніж вдалим: у складі "орлів" гравець став переможцем Серії А, Кубка й Суперкубка Італії. На рахунку футболіста - 7 м'ячів у 22 матчах чемпіонату, а також 9 м'ячів у 11 матчах Ліги чемпіонів. Серед них - 4 в згаданому матчі проти "Марселя". Сімоне повторив досягнення легендарного Марко ван Бастена, забивши чотири рази в одному матчі Ліги чемпіонів.

Все йшло до того, що на Сімоне чекає не менша футбольна слава, ніж його зіркового старшого брата Філіппо, який став живою легендою італійського та світового футболу і який з 46 голами залишається найкращим бомбардиром Італії в Лізі чемпіонів і одним з найвидатніших гравців країни на всі часи. Тим більше, що талант Індзагі-молодшого проглядався ще з дитячих років у рідному Сан-Ніколо, недалеко від П'яченци, де 5 квітня 1976 року і з'явився на світ Сімоне, через без малого 3 роки після Філіппо. Брати з самого дитинства були дуже близькими один до одного. Незважаючи на те, що Сімоне вважався улюбленцем сім'ї і красенем, Філіппо не відчував заздрості до брата. Навпаки - обожнював його. Приклад - коли під час однієї з зимових відпусток Філіппо і Сімоне разом вирушили на Мальдіви, а світлина молодшого прикрасила календар найкрасивіших чоловіків Італії, Філіппо лише посміхнувся. "Все справедливо, у нас в родині Сімоне завжди вважався найкрасивішим", - спокійно сказав він.

З самого дитинства брати носилися по будинку, копаючи все, що опинялося під ногами - подушки, абажури і все інше, що погано лежало

З самого дитинства брати носилися по будинку, копаючи все, що опинялося під ногами - подушки, абажури і все інше, що погано лежало. Мати Марина не розділяла цього захоплення, а ось батько був повністю на боці хлопців. Граючи колись на аматорському рівні в футбол, Джанкарло не пропускав жодного матчу синів.

У такій ситуації шлях у хлопців був лише один - у великий футбол. Сімоне заявив про себе відразу, ще в клубах нижчих і аматорських дивізіонів - "П'яченца", "Карпі", "Новара", "Лумеззана", "Брешелло". Хлопця помітили на більш високому рівні, і в 1999 році він підписав контракт із "Лаціо" - клубом, який став його долею, і де він провів більшу частину своєї ігрової кар'єри.

Перший же сезон з "орлами", як уже говорилося, виявився досить успішним, тоді ж Сімоне дебютував за національну збірну Італії. На хлопця чекало блискуче майбутнє, тим більше, що він був талановитіший за брата. Філіппо це знав і зовсім спокійно до цього ставився. Але склалася ігрова кар'єра Сімоне не так райдужно: травми, невезіння, часом не зовсім правильні рішення. Звідси оренда в "Сампдорію" в 2004 році, потім перехід у "Аталанту" в 2007-му. Але досягти колишньої римської слави в цих клубах не вдалося. Повернення до "Лаціо" в сезоні 2008/2009 також не принесло очікуваних дивідендів, і в травні 2010 року Сімоне завершив кар'єру гравця.

Але руки не опустив, а сприйняв це як новий етап і шанс надолужити згаяне, виправити помилки. Не став хапати зірок з неба, а поступово почав заявляти про себе як талановитий тренер. У тому ж 2010 році став працювати з юнаками "Лаціо", а вже в січні 2014 року був призначений тренером молодіжного складу команди.

Переломною датою в тренерській кар'єрі Сімоне стало 3 квітня 2016 року, коли "Лаціо" з великим рахунком програв у дербі "Ромі" 1:4. Тренеру "орлів" Стефано Піолі вказали на двері. А очолити біло-блакитних до кінця сезону запропонували Індзагі. Не довго думаючи, Симоне погодився попрацювати навіть з приставкою "в.о.". "Кожен гравець має намір працювати на межі своїх можливостей. З атмосферою в колективі немає ніяких проблем, ми повинні готуватися до наступного матчу. Я готовий до нового для себе виклику", - заявив він на своїй першій прес-конференції в новому статусі.

"Божевільний" Б'єлса за день до початку контракту дає задній хід, місце тренера "Лаціо" стає вакантним. Лоліто дзвонить Індзагі. Але на цей раз молодий спеціаліст висуває свою умову - повноцінний контракт, без всяких там "в.о".

Слова не розійшлися з ділом: в дебютному матчі під керівництвом Індзагі "лаціалі" трощать "Палермо" 3:0. Всього ж під керуванням в.о. головного тренера Сімоне Індзагі "Лаціо" провів 7 матчів, здобувши 4 перемоги. Здавалося б, молодий фахівець непогано зарекомендував себе. Однак президент римлян Клаудіо Лотіто вирішив по-іншому - перед сезоном 2017/2018 підписав на постійній основі Марсело Б'єлса, якого ще називають "Божевільний". І не дарма: за день до початку свого контракту він дає задній хід, місце тренера "Лаціо" стає вакантним. Треба було терміново шукати заміну, того, хто зможе очолити команду вже завтра, якщо не сьогодні. І Лоліто телефонує Індзагі. Але на цей раз молодий спеціаліст висуває свою умову - повноцінний контракт, без всяких там "в.о".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперник "Динамо" в Лізі Європи не зіграє в фіналі Кубка Італії

Команда заграла з новою силою, новим імпульсом, з ходу почавши давати результат. Розгромлений "Мілан" (4:1), дісталося "Ювентусу" (2:1), "Сампдорії" (2:1), шок довелося відчути "Фіорентині" (1:1). Ну а виноси з хокейними цифрами на табло команд з нижньої частини таблиці ("К'єво", 5:1, "Сассуоло", 6:1) вже стали ніби звичайним явищем. Без осічок на зразок вильоту з Кубка країни від "Мілана" в серії пенальті (4:5) або свіжий програш "Ювентусу" на останніх хвилинах (0:1) теж ніяк. Та й лідери ще не всі по зубах. Але ясно одне: сьогоднішнє "Лаціо" - це бойова машина Сімоне Індзагі, де по-новому засяяли такі зірки, як Іммобіле, Мілінковіч-Савіч, Пароло, на підході - Мурджа, Ломбарді, голкіпер Стракоша. Причина проста - сьогоднішній наставник "Лаціо" добре обкатався в роботі з молодими, вміє якісно використовувати той матеріал, який є і не бідкається з приводу відсутності дорогих трансферів. Сімоне мертвою хваткою схопився за шанс взяти реванш у долі. А на тренерській лаві не лише перестав бути тінню імені зіркового брата, але й десь вже перевершив його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперник "Шахтаря" здобув гучну перемогу

"Лаціо" і "Динамо" свій перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи проведуть в столиці Італії 8 березня. Початок о 22:05. Поєдинок у відповідь пройде на НСК "Олімпійський" в Києві 15 березня. Початок о 20:00. Текстовий онлайн поєдинків проведе наш сайт.

Зараз ви читаєте новину «Тренер суперника "Динамо" повторив досягнення Марко ван Бастена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути