Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 15:22

Цькування "Шахтаря" не має відношення до патріотизму - експерт

Цькування "Шахтаря" не має відношення до патріотизму - експерт
Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник вважає, що до "Шахтаря" щодо патріотизму ні у кого не повинно бути питань. Фото: РИА Новости Украина

Організована проти футбольного клубу "Шахтар" кампанія не пов'язана з реальними проблемами сімей ветеранів АТО. Про це заявив політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, коментуючи відмову "Шахтаря" брати участь в неузгодженій з ФФУ акції з патріотичними футболками перед матчем з "Олімпіком" в 17 турі УПЛ.

"Сьогоднішнє цькування "Шахтаря" не має ніякого відношення до патріотизму, реальних питань підтримки дітей ветеранів АТО та інших соціальних або патріотичних тем. Це виглядає як політтехнологічний прийом, щоб дискредитувати клуб, створити тиск на його керівництво", - зазначив Бортник.

На його думку, ситуація з неявкою підопічних Ігоря Суркіса на матч до Маріуполя влітку цього року давно показала, хто є патріотом, а хто лише імітує патріотизм.

"Особливо це відношення видно на тлі скандалу з приводу неявки київського "Динамо" на поєдинок в Маріуполь", - зазначив Бортник.

На думку експерта, "Шахтар" давно довів свій патріотизм, покинувши рідний Донецьк, і зараз у клубу повинен бути імунітет на такі нападки.

"Я думаю, що до кого, а до "Шахтаря" щодо патріотизму ні у кого не повинно бути питань. Клуб залишив все в Донецьку, поїхав в Україну, де представляє країну в Лізі чемпіонів, є флагманом українського футболу. У "Шахтаря" повинен бути імунітет на такі нападки, тому що вони неодноразово доводили свій вищий рівень українського патріотизму. Мені складно сказати, хто за цим стоїть", - додав політолог.

Нагадаємо, раніше генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін заявив, що скандал навколо футболок був створений штучно, щоб відвести увагу від теми неявки київського "Динамо" на гру в Маріуполь.

Зараз ви читаєте новину «Цькування "Шахтаря" не має відношення до патріотизму - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути