субота, 21 березня 2020 19:03

Трансфер Луніна тривав два роки

Трансфер Луніна тривав два роки
Лунін перед зупинкою сезону грав за "Ов'єдо". Фото УНІАН

Футбольний агент Олег Смалійчук розповів деталі трансферу воротаря збірної України Андрія Луніна в "Реал".

"Я не агент Луніна, ніколи ним не був. Просто взяв Луніна і з його згоди, за згодою його батька влаштував в "Реал". Знаєте, скільки у "Реала" людей, які туди заходять? Максимум п'ять, я думаю ". Повідомляє "Трибуна".

"Я запропонував Андрія "Реал ", ще коли він грав за" Дніпро "U-19. Його батько уперше прилетів до Мадрида, коли Андрій ще грав у "Дніпрі". Тоді вже почався цей трансфер. Не думайте, що трансфер це так - зустрілися, потисли руки, домовилися і розбіглися. Трансфер Луніна тривав два роки.

Річ була не в сумах. "Реал" бачив один план розвитку, Лунін з батьком - інший. "Реал" хотів, щоб Андрій пройшов через "Кастілью". Є принципове значення, щоби футболіст хоча б рік, за прикладом Каземіро, багатьох бразильців, пройшов адаптацію в дублі.

Потім ти піднімаєшся в першу команду, тебе сприймають як вихованця. У тебе пріоритет, адже ти вихованець, пройшов академію "Реала", не важливо, що це U-19. А Лунін хотів уже грати. "Зоря" вийшла в єврокубки, вони вирішили піти туди. А я був десь посередині.

Переконував "Реал", що не потрібно відмовлятися від Луніна. У Андрія основна риса - працьовитість. Він може працювати 25 годин на добу, чого не вистачає нашим футболістам. Він ходив на вихідних тренуватися, навіть коли не був у заявці в "Леганесі". Клуб це дістало, вони йому заборонили.

Я бачив документ, в якому було прописано, що 5% від суми трансферу отримав або Шаблій, або ще хтось. Я вмію рахувати своє, я точно не отримав. З жодного українського клубу, звідки продавав гравців, не взяв ні копійки. Мені заплатив "Реал". Це офіційна сума, треба дивитися декларацію.

Чесно, не пам'ятаю, скільки отримав з трансферу Луніна в "Реал", тому що я ніколи не беру участь в адміністративній роботі. Дружина завідує всіма фінансами, вона знає", - сказав Смалійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реал" визначився з долею Зідана

Воротар збірної України Андрій Лунін перейшов в "Реал" з "Зорі" влітку 2018 року. За клуб він ще не зіграв жодної гри.

Зараз ви читаєте новину «Трансфер Луніна тривав два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути