Ексклюзиви
понеділок, 30 серпня 2010 13:23

Трагічно загинув засновник БК "Азовмаш" (ФОТО)
5

29 серпня о 16.50 в Маріуполі Донецької області сталося ДТП, в якому загинув заслужений тренер України, засновник баскетбольного клубу "Азовмаш" Валентин Романець.

Як повідомили у відділі профілактики ДАІ Маріуполя, зіштовхнулись ВАЗ та КІА. "Жигулі" виїжджали з другорядної дороги. Від удару машини розкидало в різні боки.

Найбільше постраждали водій та пасажир "Жигулів". Водій Валентин Романець помер у машині швидкої допомоги, 5-річну пасажирку, онучку тренера, в коматозному стані відправили в реанімацію міської лікарні N 5. Протягом 9 годин лікарі намагались повернути дитину до життя, але реанімувати її так і не вдалося: отримані травми були несумісні з життям, і дівчинка померла, не приходячи до тями 30 серпня близько 2-ї години ночі.

В салоні КІА спрацювали подушки безпеки. 37-річний водій отримав струс мозку та забійну рану голови. Його 11-річний пасажир - забій скроневої частини голови.


Ведеться слідство.

Адміністрація баскетбольної команди "Азовмаш" висловлює співчуття рідним та близьким тренера.

Валентин Романець - вихованець маріупольського баскетболу, успішно виступав за команду "Спартак" (Ленінград), став майстром спорту СРСР. Після закінчення спортивної кар"єри повернувся до Маріуполя, де зробив видатний внесок у створення маріупольського "Азовмашу".

Створена ним 20 років тому команда стала учасником чемпіонату СРСР, успішно виступала в Суперлізі України, була володарем кубка України, брала участь в європейських турнірах, Кубку Корача. Є семикратним чемпіоном країни. В останні роки був начальником "Азовмаш"-Дубля, де готував спортсменів для основного складу команди. Чисельні учні Романця самі стали тренерами.

Фото: ilich.in.ua

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Трагічно загинув засновник БК "Азовмаш" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути