вівторок, 12 жовтня 2010 16:17

Тотті через 5 років наздогнав Андрія Шевченка

Тотті через 5 років наздогнав Андрія Шевченка

У понеділок, 11 жовтня, в Монте-Карло відбулася церемонія нагородження лауреата міжнародної премії Golden Foot, на яку можуть претендувати гравців старше 29 років, які внесли вагомий внесок в історію футболу та мають значні досягнення в кар'єрі.

Володарем Golden Foot - 2010 став нападаючий італійської "Роми" Франческо Тотті, приз якому вручив принц Монако Альбер II.

Визначення переможця відбувалося в кілька етапів. Оргкомітет сформував список з 50 футболістів, після чого кожен член журі вибрав по 10 номінантів. Гравці, частіше за інших згадувані в анкетах членів журі, вийшли у фінальний етап голосування, в якому брали участь користувачі офіційного сайту премії Golden Foot.

У цьому році в голосуванні взяли участь 155686 осіб. Франческо Тотті набрав 25738 голосів. Що зайняли друге і третє місця іспанець Рауль і англієць Девід Бекхем отримали 23693 і 15049 голосів відповідно.

Премія Golden Foot вручається з 2003 року. Її власниками ставали італійці Роберто Баджо (2003) і Алессандро дель П'єро (2007), бразильці Роналдо (2006), Роберто Карлос (2008) та Роналдіньо (2009), а також чех Павел Недвед (2004) і українець Андрій Шевченко (2005).

Раніше головний тренер збірної Італії Чезаре Пранделлі заявив, що він готовий запросити на товариський матч нападника "Роми" Франческо Тотті.

За матеріалами Чемпионат.ру

Зараз ви читаєте новину «Тотті через 5 років наздогнав Андрія Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути