Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 19:53

Топ-5 стильних зачісок українського футболу
10

Футбол вже давно переріс рамки звичайної спортивної гри, перетворившись на справжній шоу-бізнес зі всіма властивими йому атрибутами: багатомільйонними бюджетами, гучними скандалами і артистами-суперзірками, ролі яких виконують, звичайно ж, самі футболісти. Їх знають, від них фанатіют і їх наслідують.

Найвідоміший представник футбольного шоу - це, звичайно, Девід Бекхем. Не дивлячись на те що зараз екс-капітан збірної Англії лише інколи грає у футбол в далекій Америці, його ім"я назавжди вписане в історію світового спорту - саме він одним з перших спортсменів створив свій неповторний імідж і навчився вигідно продавати власну зовнішність, перетворившись на ікону світового гламура.

До речі, недавно британські соціологи визначили, що більшості вболівальникам Бекс запам"ятався зовсім не забитими голами, а екстравагантними зачісками, які він, як відомо, любить і уміє кардинально міняти. Одну зі стрижок, що побували на голові метросексуала N1 - колоритний ірокез, - навіть визнали такою, що ввійшла в історію світового спорту.

На жаль, поряд з Девідом в двадцятці футбольних модників українців не виявилось, хоча багато з них теж вельми пильно стежать за власним стилем.

"Комсомолка" пройшлася по найстильніших головах представників збірної України.

Андрій ШЕВЧЕНКО



Навіть, здавалося б, абсолютно не причетний до гламуру капітан збірної України і тепер уже знову гравець італійського "Мілана" Андрій Шевченко встиг за свою кар"єру поміняти звичайну класичну стрижку на більш подовжений варіант.

Що цікаво, на пишну шевелюру, як і бідолашний переїзд в лондонський "Челсі", футболіста надоумила його дружина - Крістен Пазік. Правда, на відміну від переходу в "Челсі" довге волосся виявилося все ж таки успішнішим - саме з такою зачіскою Шева отримував головне спортивне досягнення в своїй футбольній долі - "Золотий м"яч-2004".

Хто знає, може, тепер, щоб знову зловити успіх за хвіст, дружина порадить Андрію і зовсім відростити кінський хвіст, як у його партнера по збірній - Андрія Вороніна.

Андрій ВОРОНІН



До речі, Воронін не відразу прийшов до звичного для всіх уболівальників хвоста. Волосся Андрія росло паралельно із спортивними досягненнями. І якщо під час виступів за молодіжну збірну України і "Борусію" з Менхенгладбаха кількість волосся на голові Вороніна була вельми скромною (просто кажучи, Андрій носив стрижку під нуль), то до поїздки на чемпіонат світу-2006 разом з головною національною командою Ворона вже міг похвалитися багатими кучерями, які дуже дратували тодішнього наставника української команди Олега Блохіна.

Олег Володимирович навіть погрожував обстригти свого форварда, якщо той не вибухне градом голів. До речі, залишитися без волосся після поки що єдиного в історії національного футболу першості планети міг і сам нинішній наставник ФК "Москва" - Блохін обіцяв продемонструвати всім стрижку під нуль, у випадку якщо українська дружина виграє чемпіонат світу. Не склалося.

Максим КАЛІНІЧЕНКО



Блондинисті патли колишнього спартака, а зараз півзахисника дніпропетровського "Дніпра" Максима Калініченко день від дня все довше. Якщо все в тому ж 2006-м волосся Калініченко тільки прикривало вуха, то зараз вони спускаються нижче за плечі, не говорячи вже про фірмову гривку, яка скоро і зовсім закриє Максу футбольне поле.

До речі, саме Калина удостоївся звання першого українського футбольного метросексуала, а його стрижка вже пішла в народ - в салонах таке диво перукарського мистецтва зараз так і називається - "під Калініченко".

Анатолій ТИМОЩУК



Українець в Російській прем"єр-лізі Анатолій Тимощук іменної зачіски поки не удостоївся, хоча часто і не проти поекспериментувати зі своєю зовнішністю. Щоб підігріти патріотичні відчуття, Тімоха то себе синьо-жовтими фарбами розпише, то у волосся мініатюрні національні стрічки вплете - якраз його "мільйон колосків" більше всього запам"яталися вітчизняним уболівальникам.

Іміджеву компанію з такою зачіскою йому тоді склав нерозлучний друг - Андрій Воронін. Правда, часто красуватися з такою зачіскою у футболістів точно не вийде - тільки на плетіння однієї мініатюрної кіски в середньому йде 10 хвилин, так що на створення "букета" хоч би з 10 кісок доведеться витратити часу більше, ніж на футбольний матч!

Євген СЕЛЕЗНЬОВ



А ось "гірник" Євген Селезньов, що порівняно недавно з"явився у складі національної дружини, слідами досвідченіших колег вирішив не йти - зачіска, з якою Женя з"являється на футбольному полі, абсолютно мінімалістична. Зате в повсякденному житті Селезньов красується в різноманітних головних уборах - то білу кепку надіне, то клітчастий картуз.

Швидше за все, любов до капелюхів Селезньову передалася від колишнього тренера - Олександра Заварова, під керівництвом якого Євген розігрався в київському "Арсеналі", адже Олександр Анатолійович у будь-який час року, в будь-яку погоду і в будь-якому місці з"являється в спортивній кепці.

ua-football

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 стильних зачісок українського футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути