Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2009 20:21

ТОП-10 яскравих висловлювань після матчів відбору до ЧС-2010

ТОП-10 яскравих висловлювань після матчів відбору до ЧС-2010

Футбольний матч зазвичай триває не більше 90 хв, а розмови і прогнози навколо гри можуть точитися місяцями - до, після і навіть під час. Gazeta.ua зробила підбірку найцікавіших коментарів тренерів і гравців після чергового туру матчів відбору до ЧС-2010.

1. Дієго Марадона - головний тренер збірної Аргентини: "Кожен гол збірної Болівії був ударом у моє серце"

Аргентина зазнала найгучнішої поразки за останніх 60 років. Наставник збірної Дієго Марадона назвав причини розгрому в матчі проти Болівії (1:6).

"Кожен гол збірної Болівії був ударом в моє серце. Ми навіть не припускали перед грою, що таке взагалі можливо. Ми повинні віддати належне суперникові, який діяв краще на кожній ділянці поля. Мені нічого сказати. Вони нас добре побили і ми повинні почати все наново. Болівія провела відмінну гру, від воротаря до останнього гравця, який вийшов на заміну, і досягла своєї мети".

2. Берт ван Марвейк - головний тренер збірної Голландії: "Це мене трішки розізлило"

Наставник збірної Нідерландів Берт ван Марвейк прокоментував матч проти Македонії (4:0).

"Ми грали дуже дисципліновано. Після другого голу ми почали діяти трохи гламурно і дуже захопилися красивою грою. Це мене трохи розізлило, але я вважаю, що команда зіграла добре. Якщо б ми вмудримося упустити успіх зараз, то гріш нам ціна."

3. Олексій Михайличенко - головний тренер збірної України: "Ми пройшли тільки половину дороги"

Наставник збірної України Олексій Михайличенко не втрачає оптимізму після поразки від Англії (1:2).

"У цієї команди, безумовно, більше всього шансів фінішувати на першій сходинці, але говорити про це поки все ж таки дуже рано. Поки пройдена лише половина дистанції, тому давайте не поспішатимемо і подивимося, що ж відбудеться в майбутньому."

4. Джованні Трапаттоні - головний тренер збірної Ірландії: "З точки зору тактики, збірній Італії не має рівних"

Наставник збірної Ірландії Джованні Трапаттоні задоволений нічийним результатом з Італією (1:1).

"Кожна команда прагне грати на перемогу, але іноді і нічия є задовільним результатом. Зараз якраз такий випадок.

Коли Пацціні був вилучений з поля, я подумав, що ми сьогодні навіть зможемо перемогти. Але суперник діяв настільки організовано, що, навіть маючи чисельну перевагу, ми не могли зламати його оборону. З погляду тактики немає в світі команди кращої, ніж Італія."

5. Джон Террі - капітан збірної Англії: "Трибуни нового "Вемблі" допомогли забити переможний гол"

Автор переможного голу збірної Англії у ворота української команди Джон Террі відзначив, що останні перемоги у відбірному турнірі ЧС-2010 змінили відношення англійських уболівальників до своєї збірної.

"Вемблі" потихеньку починає ставати для нас домашнім стадіоном. Після того, як суперник зрівняв рахунок, уболівальники своєю підтримкою погнали нас в атаку. Ми знали, що вони уміють так вболівати Трибуни стали дванадцятим гравцем і допомогли команді забити переможний гол".

6. Фатіх Терім - головний тренер збірної Туреччини: "Ми грали з почуттям страху"

Головний тренер збірної Туреччини Фатіх Терім розкритикував своїх підопічних за поразку від іспанців у відбірному матчі ЧС-2010.

"Мати терпіння - не означає панікувати. Іспанці надали нам немало гольових можливостей, але ми ними не скористалися. Через проведення замін ми не розібралися і не змогли взяти під опіку всіх гравців суперника в ситуації, що привела до другого гола. За рахунку 1:0 нам не вдалося зняти питання про переможця. Ми грали з відчуттям страху. Команда відкрила рахунок, але не змогла скористатися з цього. Ми не чекали помилки воротаря і тим більше пенальті".

7. Джон Тошак - головний тренер збірної Уельсу: "Такого суддівство ви не побачите навіть у дворовому футболі"

Головний тренер збірної Уельсу Джон Тошак упевнений, що помилки норвезького арбітра Терьє Хауге призвели до поразки його команди від збірної Німеччини у відбірному матчі ЧС-2010 (0:2).

"Перший гол ми пропустили в безглуздій ситуації, оскільки аут повинні були вкидати ми, а не суперник. Аарон Ремзі прямував до флангу, щоб ввести м"яч в гру і з цієї причини не зміг накрити Баллака, який чекав передачі і безперешкодно пробив по воротах. Суддя також повинен був призначати пенальті і вилучити німецького захисника за гру рукою. Якби він ухвалив таке рішення, Німеччині довелося б нелегко. Такого суддівства ви не побачите навіть у дворовому футболі"

8. Сергій Сємак - півзахисник збірної Росії: "Росія - не Німеччина"

Коментуючи підсумки відбірного матчу з Ліхтенштейном, півзахисник збірної Росії Сергій Сємак спробував знайти відповідь на питання, чому німецька команда забила цьому суперникові десять м"ячів у двох матчах, а росіяни вчора задовольнялися одним голом.

"Ми поки що не Німеччина, нам ще багато чому потрібно вчитися. Але кроки в цьому напрямі збірна Росії робить, і ви ще побачите потенціал нашої команди в матчах відбірного циклу. Думка перемогти на класі і заощадити сили сиділа в головах футболістів. Ми прагнули гнати її від себе, але настроїтися на гру з Ліхтенштейном все ж таки набагато складніше, ніж на матч з тією ж Німеччиною"

9. Міхаель Баллак - капітан збірної Німеччини: "Мій гол - історія. Аж самому сподобалось"

Півзахисник збірної Німеччини Міхаель Баллак заявив, що гол, який він забив на початку відбірного матчу чемпіонату світу-2010 у ворота Уельсу (2:0), не дуже вплинув на хід гри, а також віддав належне валлійським футболістам.

"Мені потім сказали, що вкидати м"яч повинні були валлійці, але у футболі всяке трапляється. Цей гол - історія. У мене вийшов непоганий удар, самому сподобалося.

Вважаю, що збірна Уельсу показала хороший футбол, перемога далася Німеччині нелегко. У них було декілька хороший моментів, але в цілому, вважаю, ми заслужили 3 очки в цій грі".

10. Андрій Шевченко - капітан збірної України: "Нам залишається боротьба за друге місце"

Після поразки від збірною Англії (2:1) Андрій Шевченко прокоментував результат гри і свій гол на новенькому "Вемблі".

"Звичайно, ми розчаровані результатом. Нашій збірній було дуже важко грати і виграти тут, але ми дуже старалися і робили все, що могли заради України. Я радий, що зміг забити гол вперше за довгий час, тим більше на новому "Вемблі", де грав уперше".

Журналісти не забули запитати, чи хотів Шева довести щось "Челсі", і чи вдалося йому зробити це забитим голом. "Я не думаю про минуле, - відповів Андрій. - В "Челсі" у мене був дуже важкий період, постійні травми, але зараз я відчуваю себе набагато краще і дивлюся в майбутнє з оптимізмом. Я забив, і у мене попереду хороші перспективи".

Крім того, Шевченко додав, що тепер Україні доведеться боротися за друге місце. "Ми старатимемося, але Англія напевно пройде далі, - сказав він. - Нам залишається битися за друге місце, і ми зробимо все, щоб його зайняти".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 яскравих висловлювань після матчів відбору до ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути