Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2021 12:43

Титуловані плавці відмовилися від чемпіонату Європи в Росії

Титуловані плавці відмовилися від чемпіонату Європи в Росії
Два українські плавці відмовилися їхати на чемпіонат Європи-2021 на короткій воді у російську Казань. Фото: © НОК України

Збірна України із плавання не братиме участі у чемпіонаті Європи-2021, який відбудеться у російській Казані на початку листопада.

Про це заявив президент Федерації плавання України Андрій Власков.

"Ми планували брати участь у цих змаганнях. Але обмеженою командою спортсменів, які можуть боротися за медалі. Планували, що поїдуть призер Олімпійських ігор Михайло Романчук і півфіналіст Владислав Бухов. Але кілька тижнів тому Романчук з особистих причин відмовився від участі у чемпіонаті. Так само зробив і Бухов", - сказав Власков "Суспільне Спорт".

Причину скороченого складу команди для участі в Євро Власков пояснив необхідністю фінансування української делегації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочеться ридати": незрячим українським параолімпійцям вручили квитки в зоопарк і звичайні книжки

"Державний бюджет не фінансує виступи у Росії. Тому фінансується коштом федерації задля того, щоб українські плавці змогли взяти участь у чемпіонаті Європи, щоб лунав гімн України й підіймався прапор у разі призових місць", - зазначив Власков.

Він запевнив, що жодних очок Україна не втрачає, відмовляючись від виступу на Євро. Також на початку грудня відбудеться чемпіонат світу. Тож українські плавці зосередять підготовку саме на цьому турнірі.

Чемпіонат Європи-2021 на короткій воді відбудеться з 2 до 7 листопада. Чемпіонат світу-2021 - з 13 до 18 грудня.

Михайло Романчук - багаторазовий чемпіон і призер європейської першості. Двічі був срібним призером чемпіонату світу. На Олімпіаді-2020 став дворазовим олімпійським призером. Здобув "срібло" на дистанції 1,5 м і "бронзу" на 800 м.

Владислав Бухов - чемпіон світу й дворазовий бронзовий призер юніорського чемпіонату Європи. На дистанції 50 м вільним стилем зупинився в півфіналі Олімпіади-2020.

Зараз ви читаєте новину «Титуловані плавці відмовилися від чемпіонату Європи в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути