Ексклюзиви
субота, 17 грудня 2011 13:36

Тимощук став зимовим чемпіоном Бундесліги

Тимощук став зимовим чемпіоном Бундесліги

Граючи в меншості з 33-ї хвилини, "Баварія" зуміла забити три м'ячі у ворота непоступливого "Кельна" та стала осіннім чемпіоном Бундесліги. Мюнхенці випереджають на шість очок найближчих переслідувачів.

Тренер "Баварії" Юпп Хейнкес виставив той же переможний склад, що і проти "Штутгарта" в попередньому турі. Господарі заволоділи ігровою ініціативою, але до небезпечних моментів справа не доходила - "козли" дуже організовано оборонялися. А на 33-й хвилині зірвався Франк Рібері. Спочатку він грубо атакував португальця Енріке Серену, але на цьому не заспокоївся і в стилі Хачеріді схопив свого суперника за шию. Арбітр дав французу другу жовту картку і вигнав того з поля.

Тим не менш, "Баварія" не помітила втрати бійця, продовжуючи атакувати, а "Кельн" сів на свою половину ще глибше. М'ячі почали залітати у ворота в другому таймі. У самому його початку Мюллер перехопив м'яч у Джеромела, організував швидку контратаку, яку завершив Маріо Гомес. Це був вже 16-й м'яч бомбардира в цьому чемпіонаті і він також може стати зимовим кращим бомбардиром. У Хунтелаара з "Шальке" на два голи менше і матч з "Вердером" в запасі.

Повівши в рахунку, баварці зменшили оберти, більше намагалися контролювати м'яч, а при втраті, розраховували на контратаки. На 63-й хвилині результат матчу був вирішений наперед. Здавалося не небезпечна діагональ Крооса дійшла до Алабами і той переграв колишнього воротаря "Баварії" Рензінга. А фінальну крапку поставив Тоні Кроос вже за дві хвилини до фінального свистка - 3:0.

Останньою офіційною грою "Баварії" цього року стане поєдинок Кубка Німеччини проти "Бохума" у вівторок, а весняний сезон у бундеслізі розпочнеться 20 січня 2012 виїзним поєдинком з "Боруссією" Менхенгладбах.

Чемпіонат Німеччини. 17-й тур

"Баварія" - "Кельн" 3:0 (0:0)

Голи: Гомес, 48 (1:0); Алаба, 63 (2:0); Кроос, 88 (3:0)

Вилучення: Рібері, 33 (друге попередження)

Баварія: Нойер, Рафінья, ван Бюйтен, Бадштубер Лам, Тимощук, Кроос, Рібері, Мюллер (Алаба, 52), Роббен (Луїс Густаво, 76), Гомес (Оліч, 78).

Кельн: Рензінг, Бречко (Макино, 14), Джемаль, Серену, Жеромель, Маккенна, Рітер, Пешко, Яяло, Клеменс (Роші, 69), Подольскі (Фрайс, 69).

Зараз ви читаєте новину «Тимощук став зимовим чемпіоном Бундесліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути