четвер, 27 листопада 2014 16:47

Тихонова поховали поряд з Бєсковим
8

Фото: gazeta.ru

У четвер, 27 листопада, у Льодовому палаці спорту ЦСКА відбулося прощання з легендарним хокейним тренером армійського клубу Віктором Тихоновим, який буде похований на Ваганьковському кладовищі Москви. Траурна церемонія тривала дві з половиною години.

Першим з Віктором Васильовичем попрощалася команда ЦСКА. Від футбольного ЦСКА прийшли попрощатися власник клубу Євген Гінер, генеральний директор Роман Бабаєв, а також головний тренер Леонід Слуцький і футболісти - воротар Ігор Акінфєєв із захисником Василем Березуцьким.

На панахиді було багато футбольних ветеранів: Олег Романцев з Георгієм Ярцевим, представник "Динамо" Гурам Аджоєв, екс-президент РФС В'ячеслав Колосков, міністр спорту РФ Віталій Мутко, а також відомі політики.

Труну з тілом покійного встановили на льодовому майданчику. На трибунах виклали великий банер з написом "Легенда назавжди". Родичі Тихонова розташувалися в центрі хокейної коробки, поруч з покійним.

Одним з останніх з Тихоновим попрощався Олексій Касатонов:

"Все моя свідоме життя пройшло поруч з Віктором Васильовичем Тихоновим. Я з 18 років в ЦСКА знаходився поруч з ним. Спочатку він був моїм кумиром і головним тренером, потім учителем, людиною, до якої можна було звернутися з будь-яким питанням. У нього був прекрасний син Василь, справжній фахівець. Онук його є лідером СКА, є прекрасні онук і внучка і навіть правнук. Про що ще може людина мріяти?"

Ще один метр хокею Володимир Юрзінов-старший розповів про характер Віктора Васильовича:

"Тихонов - людина, яка ніколи не здавалася. Його напрацювання? Потрібно бачити їх, щоб зрозуміти, скільки роботи він виконав, яка це праця. Важливо, щоб їм знайшли застосування. Він весь час вчився. Його сильною якістю було вміння об'єднувати хлопців. Востаннє ми з Віктором спілкувалися по телефону приблизно тиждень тому. Він сказав: "Володимире, я зараз дуже зайнятий. Не дзвони мені поки". У неділю я йому ще раз подзвонив, але він не відповів. А в понеділок..."

Однак під час прощання з легендарним тренером стався і неприємний епізод. Як повідомляє "Советский спорт", охоронець не пускав в будівлю палацу доньку великого хокейного тренера Анатолія Тарасова - Тетяну Анатоліївну Тарасову.

"А хто ви? Сюди не можна", - заявив правоохоронець.

Залишається лише додати, що Віктор Тихонов буде похований на Ваганьковському кладовищі поряд з могилою футбольного патріарха, колишнього тренера збірної СРСР Костянтина Бєскова і храмом, в якому пройде відспівування.

Зараз ви читаєте новину «Тихонова поховали поряд з Бєсковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути