вівторок, 27 липня 2010 13:52

Теніс. Долгополов оформив вихід у другий раунд Умагу

Теніс. Долгополов оформив вихід у другий раунд Умагу

Український тенісист Олександр Долгополов вийшов у другий раунд турніру ATP Studena Croatia Open в Умазі, Хорватія.

У стартовому матчі киянин, посіяний на турнірі під 6 номером, отримав важку перемогу над італійцем Паоло Лоренці: 6-3 6-7 (6) 7-6 (3).

Почавши матч дуже впевнено, Долгополов поступово зменшив оберти. Більшу частину матчу українець бився з самим собою, то демонструючи блискучий теніс, то припускаючись багато невимушених помилок. Відсоток першої подачі Олександра був менше 40. Не подавши на матч у десятому геймі, Олександр дав суперникові надію на перемогу в матчі. У 12-му геймі другої партії і на тай-брейку киянин відіграв 6 сетболів, але все-таки не зумів завершити матч у двох сетах: Лоренці зрівняв рахунок в поєдинку і перевів матч у вирішальну партію.

Кінцівка матчу вийшла нервовою. У п"ятому геймі, відіграючи брейк-пойнт, Долгополов отримав травму, яка, здавалося, може перешкодити йому продовжити поєдинок. Але українець знову вийшов на корт і продовжив боротьбу. Олександр намагався завершити розіграші в один-два удари, часто невиправдано ризикуючи і допускаючи багато помилок. Італієць, навпаки, намагався затягувати розіграші та повертав неймовірні м"ячі, що принесло йому брейк в 11 геймі.

Втім, подати на матч успішно Лоренці не зумів: блискуче зіграв киянин. Доля матчу вирішилася на тай-брейку. Спочатку успіх супроводив представнику Апеннінського півострова, який повів 3-1. Однак Долгополов зібрано провів кінцівку, вигравши шість розіграшів поспіль і здобувши таку необхідну перемогу.

Наступним суперником українця стане володар wild card хорват Франко Скугор, що обіграв напередодні італійця Філіппо Воландрі. Нагадаємо, що Скугор відзначився на турнірі в Бостаді, де несподівано дійшов до чвертьфіналу.

Додамо, що в 1991 році цей турнір виграв харків"янин Дмитро Поляков.

За матеріалами sapronov-tennis.org

Зараз ви читаєте новину «Теніс. Долгополов оформив вихід у другий раунд Умагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути