Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 11:09

Таран залишив "Динамо" через сварку з Лобановським

Таран залишив "Динамо" через сварку з Лобановським
Олег Таран - тренер, двічі вигравав бронзові медалі чемпіонату України з "Кривбасом"

11 січня 1960 року народився Олег Таран – один із найталановитіших форвардів українського футболу. Дворазовий чемпіон СРСР у складі "Дніпра".

У 13 років Олега забрали з рідного Орджонікідзе на Дніпропетровщині до київського спортінтернату. У 16 років став гравцем дублюючого складу "Динамо". Грав за юнацькі і молодіжні збірні й дуже багато забивав. У фіналі юнацької першості Європи 1978 року забив три м'ячі збірній Югославії - 3:0. Наступного року збірна СРСР програла у фіналі світової першості збірній Аргентини на чолі із Дієго Марадоною.

Однак форвард не зміг пробитися до основи киян. Останнім шансом не скористався восени 1979, коли вийшов на заміну в матчі зі "Спартаком" - 0:2. Місце Блохіна в основі не піддавалося сумнівам. Олег програвав конкуренцію Хапсалісу.

У 1980 році посварився із Лобановським і перейшов у "Чорноморець". Але й у новому клубі не відзначився жодного разу. Призвали до армії і мусив перейти в одеський СКА. У першій лізі в 43 матчах відзначився 20 голами.

Справжнім ренесансом для Тарана став перехід в "Дніпро" до тренера Володимира Ємця. У перший же рік став чемпіоном СРСР

Справжнім ренесансом для Тарана став перехід в "Дніпро" до тренера Володимира Ємця. У перший же рік став чемпіоном СРСР. Відзначився хет-триком у вирішальному матчі зі "Спартаком".

– В одному з епізодів м'яч летів до Протасова, що вже збирався бити. Олег був у статичному положенні. Я ж вискочив з-за спини й різко ударив головою. Такого повороту не очікував воротар москвичів Рінат Дасаєв. Він навіть не встиг зреагувати на мій постріл.

Всього в "Дніпрі" Олег відзначився 45 разів.

У 1989 році Таран програв конкуренцію й перейшов до запорізького "Металурга". Там забив 16 голів і поїхав догравати в Марокко, де встиг стати чемпіоном країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ташкенті народився найкращий футболіст Греції

У якості тренера двічі вигравав бронзові медалі чемпіонату України з "Кривбасом". Зараз безробітний.

Зараз ви читаєте новину «Таран залишив "Динамо" через сварку з Лобановським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути