середа, 22 грудня 2010 11:21

Талісман Олімпіади-2014 оберуть серед десяти варіантів

Талісман Олімпіади-2014 оберуть серед десяти варіантів

Експертне журі всеросійського конкурсу талісманів для зимової Олімпіади 2014 року оголосило список основних претендентів на символ Ігор. Про це повідомляє офіційний сайт "Сочі-2014".

Всього в списку опинилися 10 ідей талісманів для Олімпійських ігор: "заєць", "дельфін", "білий ведмідь", "бурий ведмідь", "снігур", "леопард", "сніжок / сніжинка / крижинка", "сонце", "чоловічки" і "Дід Мороз".

Варіанти талісманів та їх автори офіційно будуть представлені 7 лютого 2011 року, рівно за три роки до початку проведення Ігор. До цього часу над їх створенням будуть працювати художники і мультиплікатори.

Крім того, оголошено три ідеї для талісмана Паралімпійськіх ігор. Ними можуть стати "матрьошка / неваляшка", "дельфін" або "снігур". Експертне журі конкурсу обрало 13 варіантів з 24 тисяч робіт, надісланих на конкурс. Остаточно він буде обраний шляхом онлайн-голосування.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович закликав постійно тримати в увазі можливість проведення в Україні зимової Олімпіади в 2022 році. Кабінет Міністрів вже створив Організаційний комітет з підготовки та супроводу заявки в МОК на отримання права на проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Талісман Олімпіади-2014 оберуть серед десяти варіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути