пʼятниця, 27 січня 2012 17:30

Талісман "Металіста" назвали латино-американським ім'ям

Талісман "Металіста" назвали латино-американським ім'ям

Харківські вболівальники обрали прізвисько талісману "Металіста" - тхору. В проведеному вболівальниками опитуванні перемогло латино-американське ім'я Хорхе.

Ймовірно, на фанатів вплинула трансферна політика клубу, яка направлена на залучення до команди аргентинських та бразильських футболістів. Серед інших були варіанти назвати тхора Харитоном, Щасливчиком, Джокером тощо. Втім, передбачається, що на інших мовах Хорхе звучатиме у відповідності до імен, які звичні на певній території. По-нашому – це Георгій або Жора, молдавською – Георге, словацькою – Іржи.

Нагадаємо, тхір став символом харківського клубу на початку грудня минулого року. Раніше з талісманами визначилися ще декілька українських клубів.

Так, вболівальників київського "Динамо" розважає бобер Дик (Динамо Київ), "Карпати" мають Льовчика, в Полтаві символом обрали рись Ворскленятко, у Сімферополі – надувний чолов'яга Фан, в київському "Арсеналі" - Супермен-Каштанчик.

Наразі обирають талісман в Одесі, де серед варіантів є моряк, вовк з "Ну, постривай!" та акула. В "Шахтарі" офіційним символом став Кріт, а з його прізвиськом у Донецьку визначаться до 31 січня. В опитуванні серед уболівальників найпопулярнішими поки що є імена Юзик, Вуглинка (Уголек), Веселун, Чемпіон, Шахтарик, Гірничок тощо. Трохи відстають Кокс, Штрек, Террик, Шилокрут і Футбік…

Зараз ви читаєте новину «Талісман "Металіста" назвали латино-американським ім'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути