середа, 28 червня 2017 11:09

Тайсон покусав вуха Голіфілду

Тайсон покусав вуха Голіфілду
Тайсон відкусив супернику шматок лівого вуха. Голіфілд застрибав від болю, але бій не був зупинений

20 років тому відбувся один із найскандальніших поєдинків в історії боксу. Легендарні американські надважковаговики Евандер Голіфілд і Майк Тайсон зустрілися у матчі-реванші 28 червня 1997 року на арені "MGM Grand" у Лас-Вегасі, США. Бій отримав назву "Звук і Лють" і завершився дискваліфікацією "Залізного" Майка.

Тайсон не стримався через постійні порушення правил суперником і відсутність реакції на них з боку рефері. В третьому раунді після чергового удару головою, він вкусив Голіфілда за праве вухо, після чого штовхнув його у спину. Рефері зняв з Майка два очки за ці порушення і продовжив бій. Але він тривав ще буквально декілька десятків секунд. Після чергового удару головою від Голіфілда, Тайсон відкусив йому шматок лівого вуха. Голіфілд застрибав від болю, але бій не був зупинений. Тайсон пробив декілька потужних ударів і пробував допити, проте прозвучав гонг про завершення раунду. На четвертий раунд Голіфілд не вийшов. Почалась бійка. Врешті за декілька хвилин сек'юріті втихомирили її учасників.

Тайсона дискваліфікували, позбавили боксерської ліцензії та оштрафували на $ 3 млн. Відновили ліцензію у жовтні 1998 року.

Це був найдорожчий бій в історії боксу на той час. Понад 18 тисяч квитків продали в перший же день, майже два мільйона проданих платних трансляцій у США Гонорар Тайсона за бій склав $ 30 млн., Голіфілда – $ 35 млн., а загальний прибуток сягнув понад $ 100 млн. Поєдинок назвали "Подією року" за версією американського журналу "Ринг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко вперше став чемпіоном світу

В першій зустрічі атлетів також переміг Голіфілд – технічним нокаутом в 11 раунді. Він вважався явним аутсайдером того бою.

Зараз ви читаєте новину «Тайсон покусав вуха Голіфілду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути