понеділок, 27 квітня 2009 15:12

Світовий рекорд французького плавця поставили під сумнів

Світовий рекорд французького плавця поставили під сумнів
Головний тренер збірної Австралії з плавання Алан Томпсон повідомив, що світовий рекорд, французького плавця Алена Бернара на дистанції 100 метрів вільним стилем, встановлений нечесним шляхом. Зі слів Топмпсона, плавальний костюм, який використовував Бернар, не відповідає правилам.

У п"ятницю, 24 квітня, в півфіналі чемпіонату Франції з плавання Бернар на дистанції 100 метрів вільним стилем показав результат 46,94 секунд. Тим самим француз поліпшив попереднє досягнення, встановлене австралійцем Імоном Салліваном на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні.

На чемпіонаті Франції Бернар використовував костюм, який не дозволений Міжнародною федерацією водних видів спорту (FINA). На думку фахівців, костюми такого типу дають велику перевагу плавцям, які їх використовують.

У фінальному запливі на чемпіонаті Франції Бернар використовував костюм старого зразка. У фіналі рекордсмен зайняв посів лише друге місце. Бернар пояснив свою невдачу хвилюванням.

Reuters, lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Світовий рекорд французького плавця поставили під сумнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути