четвер, 17 січня 2019 11:14

Світоліна пробилася до третього раунду Australian Open

Світоліна пробилася до третього раунду Australian Open
Світоліна здолала суперницю зі Словаччини. Фото: Уніан

У другому колі Australian Open українка Еліна Світоліна зустрілася з Вікторією Кужмовою зі Словаччини.

Еліна вийшла дуже зарядженою на матч, складалося відчуття, що вона готова рвати і метати. І якби на протилежному боці корту у суперниці не було такої явної переваги в антропометрії, Еліна могла б "винести" її набагато раніше. Але Кужмова не з тих спортсменок, яких можна взяти нахрапом, вона і сама може дати прикурити кому завгодно. Все це глядачі побачили в першому сеті.

Починалося все з легких захистів своєї подачі для Світоліної та боротьби на прийомі. Перший і дуже ймовірний шанс з'явився тільки у шостому геймі, коли Еліна заробила потрійний брейкпоінт. Але словачка не впала духом, двічі подала потужні перші подачі та таки забрала очко собі. За рахунку 4: 4 на подачі Світоліной розгорнулася справжня битва, яка в результаті визначила результат першого сету, а, можливо, і всього поєдинку. Еліна відіграла почергово 3 прихованих сетбола, гарненько поганявши суперницю кортом, і Кужмова на своїй наступній подачі все-таки не вистояла. Рівень тенісу від обох тенісисток у першому сеті приємно порадував.

Друга партія почалася у тому ж ключі, але у четвертому геймі Світоліна трохи несподівано тричі прийняла навиліт другу подачу словачки. Стало ясно, що на цьому Вікторії можна на сьогодні закінчувати. До кінця сету Еліна не відчувала проблем, зробила ще один брейк і завершила матч ейсом, який став 8 у матчі (при одній подвійний).

Відмінний матч для першої ракетки України як в ігровому, так і в емоційному плані, інформує Sport.ua.

Australian Open. Друге коло

Еліна Світоліна (Україна) - Вікторія Кужмова (Словаччина) - 6:4, 6:1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три українки пройшли перше коло відкритого чемпіонату Австралії

У третьому раунді Світоліна зіграє з 42 ракеткою світу Шуай Чжан з Китаю. Тенісистки зустрічалися між собою двічі - одного разу вони зіграли у Майамі (24 березня 2016-го), а другий - на виставковому турнірі Tie Break Tens у Нью-Йорку (6 березня 2018-го). Обидві зустрічі занесла собі в актив наша тенісистка.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна пробилася до третього раунду Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути