Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2020 00:47

Шведський атлет побив 26-річний рекорд Сергія Бубки

Шведський атлет побив 26-річний рекорд Сергія Бубки
Шведський спортсмен Арман Дюплантіс побив світовий рекорд українця Сергія Бубки. Фото: EPA-EFE

Шведський спортсмен Арман Дюплантіс на етапі "Діамантової ліги" у Римі побив світовий рекорд українця Сергія Бубки зі стрибків з жердиною. Рекорд тримався 26 років.

Шведський атлет з другої спроби зміг стрибнути на висоту 6 метрів 15 сантиметрів. Попередній світовий рекорд — 6,14 метра, тобто на сантиметр менше, повідомляє Громадське.

Побитий шведом рекорд Сергій Бубка встановив у далекому 1994 році — на турнірі в італійському містечку Сестрієре. Цей результат називали вічним рекордом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роналду побив рекорд Шевченка

Сергій Бубка виграв Олімпійські Ігри 1988 року, єдиний стрибун із жердиною, який переміг на шести чемпіонатах світу, автор 35 світових рекордів.

Серед рекордів українця — 6,15 метра у приміщенні (Дюплантіс сьогодні побив рекорд у стрибках на вулиці), який тримався з 1994 року до 2014-го. Тоді його побив француз Рено Лявільньє, який стрибнув на сантиметр вище — у рідному для олімпійського чемпіона Донецьку.

Рекорд зі стрибків у приміщенні зараз також належить Арману Дюплантісу — йому вдалося стрибнути на 6,18 метра, тобто на 3 сантиметри вище за Бубку.

Свій рекорд у 1994 році Бубка встановив, коли йому був вже 31 рік (поважний вік для професійного спорту). Дюплантісу зараз лише 20.

Зараз ви читаєте новину «Шведський атлет побив 26-річний рекорд Сергія Бубки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути