четвер, 24 лютого 2011 12:33

Шустер тренував "Бешикташ" у шарфику "Шахтаря"

 

На матч-відповідь проти київського "Динамо" в 1/16 фіналу Ліги Європи німецький наставник стамбульського "Бешикташа" Бернд Шустер привіз 18 гравців. Не допоможе "чорним орлам" португалець Рікардо Куарежма, який заробив вилучення у першому поєдинку. Гра у Стамбулі закінчилася впевненою перемогою киян — 4:1.

У середу, 23 лютого, "Бешикташ" провів традиційну передматчеву прес-конференцію та тренування на стадіоні "Динамо".

Першим до журналістів прийшов півзахисник "Бешикташа" німець Фабіан Ернст.

"Всі знають результат першого матчу. Але ми зберемо всю свою волю у кулак і покажемо все на що ми здатні. У нас хороший підбір виконавців, ми сподіваємося зберегти його і в наступному році. Зараз нам потрібно більше командного духу."

Журналісти не обминули теми морозів. За прогнозами синоптиків сьогодні вечером градусники показуватимуть -12-14 нижче нуля. Матч розпочнеться о 22:05.

"Мінусова температура створить проблеми для вболівальників. Професіонали мають показувати свою майстерність за будь-яких умов. Щоб не замерзнути ми будемо багато рухатися. Іншого способу не має. У Німеччині мені вже доводилось грати при -8 і -10. Правда таке траплялося не часто."

Після Ернста місце біля мікрофонів зайняв Шустер. Наставник "Бешикташа" виглядав стомленим і зосередженим і зовсім не був налаштований на душевну бесіду з журналістами. Говорив іспанською.

"Ми приїхали у Київ, щоб створити диво. Вони трапляються у футболі і ми їх бачили. Ми будемо боротися за вихід у наступний раунд Ліги Європи. Ми успішно стартували в сезоні, але останнім часом нам просто не щастить. Мороз? "Бешикташ" під моїм керівництвом ще не грав за таких погодних умов, тому коментувати тут нічого."

Лише при згадці про його донецький період кар'єри Шустер посміхнувся і розговорився. Нагадаємо, у сезоні 2003-04 німець очолював "Шахтар".

"Я пам'ятаю наші матчі з "Динамо". У Києві ми зіграли внічию 1:1. "Шахтар" і "Динамо" — це два гранди, які розігрують між собою чемпіонство. Коли я працював у Донецьку, то більше щастило киянам. Тепер ситуація змінилася."

На поле стадіону Шустер вийшов у шарфику "Шахтаря". На трибуні кілька вболівальників "Бешикташа", до яких приєдналися турецькі журналісти, співали гімн клубу і розмахували шарфиками з написами обох команд.

Один із турецьких журналістів розповів, що результат матчу з "Динамо" не вплине на долю німецького фахівця. Керівництво "Бешикташа" робить ставку на Кубок Туреччини. У чемпіонаті команда йде шостою.

Зараз ви читаєте новину «Шустер тренував "Бешикташ" у шарфику "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути