Ексклюзиви
середа, 10 серпня 2011 16:22

Суркіс звільнив співробітника "Динамо", який зірвав банер з Шухевичем

Автор: фото: nr2.ru
  Андрій Саламатов після нападу вболівальників
Андрій Саламатов після нападу вболівальників
Керівництво київського "Динамо" прийняло рішення звільнити водія клубу Андрія Саламатова, якого побили фанати біло-блакитних і львівських "Карпат" під час матчу чемпіонату України за зірваний плакат Степана Бандери.

"Я знаходився в клініці, де вирішувалося питання про мою госпіталізацію, коли мені подзвонили з офісу служби охорони ФК "Динамо" і повідомили, що Ігор Суркіс наказав мене звільнити. Мотивували звільнення моїми самовільними діями. Після цього мене попросили написати заяву про звільнення за власним бажанням. Я відмовився. Зараз перебуваю на лікарняному. Діагноз - струс мозку, розрив зв'язок плечового суглоба, численні гематоми. Мені накладено гіпс", - розповів водій.

Нагадаємо, на 65-й хвилині матчу прем'єр-ліги чемпіонату України між "Динамо" і "Карпатами" на бігових доріжках столичного стадіону почалася бійка через те, що Саламатов вирішив зірвати з гостьового сектора прапори ультрас львівської команди.

Як заявив потерпілий, на матчі він перебував у ролі стюарда (у момент інциденту на ньому не було характерної салатової маніжки, - ред.), а рішення зірвати прапор він прийняв самостійно.

ФОТО і ВІДЕО: "Динамо" можуть серйозно покарати через Бандеру і Шухевича

"На 65-й хвилині матчу я спустився вниз і зірвав прапор із зображенням Бандери. На бігову доріжку до мене підскочили п'ятеро львівських фанів, але бійки між нами не сталося. Я сказав, мовляв, що попереджав, і пройшов повз них. Удар отримав від фанатів "Динамо", три десятка яких вистрибнули з 20-го сектора ультрас. Як мене били - не пам'ятаю, оскільки втратив свідомість", - сказав водій.

Також Саламатов зізнався, що свідомо прийняв рішення зірвати прапор із зображенням Бандери (насправді Романа Шухевича, - ред.).

"Я свідомо зробив це. Вважаю, що стадіон неприйнятно перетворювати на майданчик для політичної агітації. До того ж, роль правоохоронних органів на спортивних заходах мені не зрозуміла - вони практично ніколи не реагують на порушення і бійки. Вважаю, напередодні Євро-2012 підхід до вирішення цієї проблеми повинен бути грунтовним", - зазначив Саламатов.

Події, що відбулися під час матчу "Динамо" - "Карпати", стануть предметом розгляду на черговому засіданні Дисциплінарного комітету української Прем'єр-Ліги, яке відбудеться 11 серпня.

Її генеральний директор Олександр Єфремов, зокрема, зазначив, що "поведінка вболівальників "Динамо", які побили людину, скандували нецензурні речівки та масово палили піротехніку - це кричущий випадок і величезний резонанс".

Зараз ви читаєте новину «Суркіс звільнив співробітника "Динамо", який зірвав банер з Шухевичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути