Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 10:33

Суркіс розповів про перемогу над "Фенербахче" і розсердився на Кравця

Суркіс розповів про перемогу над "Фенербахче" і розсердився на Кравця

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс оцінив матч останнього туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Фенербахче" (1:0), а також розповів про трансферну політики клубу під час зимової перерви.

"Сьогодні все залежало від нас. Ми вдома програли "Порту", після чого шансів на вихід з групи у нас залишилося дуже мало. Я подякував хлопцям за гру. При всіх кадрових проблемах, які у нас накопичилися до кінця року, вони старалися і робили все можливе, щоб потрапити в єврокубкову весну. Юрій Павлович 11-го грудня зустрінеться з нашою селекційною службою. Сподіваюся, наступного року ми порадуємо наших вболівальників, для яких ми граємо, і зробимо ще один крок вперед".

"Впродовж всієї гри не переживав взагалі. Хвилюватися почав тільки в останніх 10 хвилин. Чомусь мені здається, що якби ми не припинили цю невдачу сьогодні, воно б нас переслідувало ще дуже довго. У нас повинен був забивати Кравець. Сьогодні поле приморожувалося, покрилося кіркою, і було дуже важким. Перед грою нам заборонили, щоб підігрів працював у звичному режимі, довелося його вимкнути. Тому я сказав Артему, що на таке поле потрібно виходити в бутсах з нормальними шипами, а не гумовими. Він посміхнувся, але який сенс зараз про щось говорити. Вважаю, кожен футболіст повинен бути професіоналом, особливо в його віці. Юрій Павлович дає шанс нашим молодим форвардам грати, він випустив Артема з метою, щоб той забив гол, а він цього не зробив тільки через те, що не міг встояти на ногах. Якщо буде таке відношення до футболу, нам доведеться купити нападника".

"Але найголовніше, що завдання виконане, і я, звичайно, задоволений. Звичайно, в Кубку УЄФА можна пройти значно далі, але в Лізі чемпіонів ми б отримали колосальний досвід, навіть якщо б вилетіли вже на наступній стадії. Це турнір абсолютно іншого рівня. Але нічого, задовольнятимемося тим, що маємо. Для нас показовий приклад російського "Зеніта", який минулого року виграв і Кубок УЄФА, і Суперкубок".

"Що стосується можливих придбань, то незалежно від того, пройшли ми далі чи ні, трансферна політика в такому клубі, як "Динамо", повинна бути завжди. Не дивлячись на світову кризу, бюджет клубу зменшувати не збираємося, так само як і зарплату футболістів. Ми впевнено стоїмо на ногах. За кризою завжди буває підйом, тому його потрібно просто почекати. Кризу більше відчувають звичайні люди, а не футбольний клуб "Динамо". Не забувайте, що у нас є поповнення в особі Сергія Кравченка, плюс відновляться травмовані. Зараз найголовнішим є збереження в команді хорошого мікроклімату, а не знову покупка 3-4 футболістів. Потрібно діяти за принципом: "Хто сильніший, той і виходить на поле". У нас є талановита молодь, до якої я зараховую Кравця, Ярмоленка і Зозулю. Якби ви були в роздягальні після матчу, ви б побачили, що більше всього перемозі радів Зозуля. Для нього зіграти в Лізі чемпіонів, хай дві хвилини - незабутні враження. Це мрія молодих хлопців. Що стосується заміни Кравця на Зозулю, вважаю, вона була правильною і повчальною. Щоб показати, що у футболі не буває дрібниць", - наводить слова Суркіса офіційний сайт київського "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Суркіс розповів про перемогу над "Фенербахче" і розсердився на Кравця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути