пʼятниця, 02 грудня 2011 14:40

Суркіс подякував УЄФА за міцні нерви

Суркіс подякував УЄФА за міцні нерви

Президент ФФУ Григорій Суркіс подякував УЄФА за міцні нерви, терпіння та витримку. Про це він заявив на прес-конференції, яка відбулася на НСК "Олімпійський". Участь у заході також взяли президент польського футбольного союзу Гжегож Лято, генсек УЄФА Джанні Інфантіно та операційний директор Євро-2012 Мартін Каллен.

"Якби не терпіння УЄФА, ми б тут не зібралися і сьогодні не було б цього свята — жеребкування Євро-2012. Я дякую виконкому УЄФА та своїм колегам за цей турнір.

Коли керманич УЄФА Мішель Платіні вперше зустрівся з новообраним президентом України Вітором Януковичем, то сказав: "Я вірю цьому чоловіку, але я не вірю, що за півтора року можна довести все до ладу". Під час останнього візиту Платіні констатував, що Україні залишилися лише маленькі проблеми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яка група випаде, така і буде" - Блохін про жеребкування Євро-2012

Також Суркіс зацитував легендарного наставника "Ліверпуля" Білла Шенклі.

"Футбол — це не питання життя і смерті. Це значно більше".

Інфантіно відзначив теплу погоду у Києві та прекрасний стадіон.

"Це гарний знак. Сьогодні 16 фіналістів турніру дізнаються своїх суперників. Хочу відзначити, що за кілька років Україна та Польща виконали 20-річний об'єм роботи. Обидві країни готові впоратися з потоком туристів. Євро 2012 запам'ятають за його історичне значення та якість футболу",-сказав він.

Суркіс додав, що називає підготовку України до турніру "п'ятирічкою ренесансу". Мартін Каллен висловив упевненість, що під час турніру всі стадіони будуть заповнені. Доходи від турніру будуть приблизно такі самі, як і прибутки після Євро-2008. Хоча витрати будуть значно вищими. Але всі доходи УЄФА рахуватиме після фіналу.

Інфантіно наголосив, що жеребкування буде відкритим та вільним. Поки нічого не відомо. Його покажуть на 150 країн світу.

Нагадаємо, початок церемонії жеребкування о 19:00 за Києвом. В Україні його транслюватимуть Перший національний, ТРК "Україна" та "Футбол".

Зараз ви читаєте новину «Суркіс подякував УЄФА за міцні нерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути