Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2021 08:43

Суперліга зазнала краху

Суперліга зазнала краху
Суперліга проіснувала 2 дні. Фото: Reuters

Європейська Суперліга оголосила про призупинення турніру. Це сталося після того, як всі 6 англійських клубів заявили про вихід зі змагань.

"Європейська Суперліга переконана, що нинішній статус європейського футболу повинен змінитися. Ми пропонуємо новий європейський конкурс, тому що існуюча система не працює. Наша пропозиція спрямована на те, щоби дозволити спорту розвиватися, генеруючи ресурси і стабільність для всієї футбольної піраміди, в тому числі допомагаючи подолати фінансові труднощі, які відчуває все футбольне співтовариство в результаті пандемії. Це також забезпечило би суттєве збільшення солідарних виплат всім зацікавленим сторонам в футболі. Незважаючи на оголошений вихід англійських клубів, які змушені приймати такі рішення через тиск на них, ми переконані, що наша пропозиція повністю відповідає європейському законодавству і правилам, як це було продемонстровано сьогодні рішенням суду про захист Суперліги від дій третіх осіб. З огляду на обставини, що склалися, ми переглянемо найбільш підходящі кроки зі зміни проекту, завжди маючи на увазі наші цілі запропонувати вболівальникам найкращі можливі враження при одночасному збільшенні солідарних виплат для всього футбольного співтовариства", - наводить заяву Суперліги журналіст Роб Харріс в своєму "твіттері".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПСЖ відмовився від Суперліги

Проект Європейської Суперліги мав на увазі створення однієї ліги, в якій братимуть участь 20 найкращих клубів Європи. Участь в Суперлізі підтвердили такі топ-клуби, як "Мілан", "Арсенал", мадридський "Атлетико", "Челсі", "Барселона", міланський "Інтер", туринський "Ювентус", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", мадридський "Реал" і "Тоттенгем Готспур". Про старт Суперліги оголосили в минулу неділю, 18 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга зазнала краху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути